StoryEditorOCM
SportKUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Sudjeluju čak tri zadarska kluba

5. siječnja 2018. - 21:14
zadar_cedevita22-041017

Stranica četvrtoga kruga, u Kupu Krešimira Ćosića, uvelike je ispisana imenima zadarskih kluba, prije svih unutra je Zadar, u neku ruku očekivano i Jazine – Arbanasi, dok je odličan posao napravila momčad Sonik – Puntamika.

Tko će se od njih troje naći na "Final Eightu" i nije baš osobito teško odgonetnuti, jer unatoč nepisanom pravilu, prema kojem su Kup utakmice " nagazne mine", Zadra kontra Agrodalma u Zagrebu , u dvorani na Pešćenici, nikako ne smije potvrditi gornje retke ovoga teksta. Istina, "ranjeni" su na beogradskom parketu, Partizan se pokazao jačim, ali se "simpatični" momci iz Agrodalma, među kojima je nemoguće "iz šešira" izvući neko ime koje ostavlja značajniji trag u Prvoj muškoj ligi.

Zaključimo, drukčija opcija osim prolaska Zadra jednostavno je nezamisliva, jer kvaliteta, moć, ime i reputacija su u korist ABA ligaša. Sve ostalo bila bi čista blamaža, nezapamćenih razmjera. Idemo dalje i okrenimo se prema dvoboju na kojem će se na suprotnim stranama naći Jazine – Arbanasi i Cedevita, praktički pitanje kluba koji će ići naprijed, odgonetnuto je odmah pri ždrijebu, nakon otvaranja kuglica. K tomu , Zadrani su istoga trenutka kad su saznalai da "na jelovniku" imaju zagrebačke "Vitamine", odlučili domaćinstvo iz Jazina premjestiti u Dom sportova.

Očito je došlo do velikog sporazuma, ali je istodobno takvim činom momčad koju odnedavno vodi mladi stručnjak Luka Bujas, iza kojeg je nedavno osvanula i prva ovosezonska pobjeda kontra Kaštelana, unaprijed digla ruke u vis! Ili, se pak može dogoditi scenarij kad je Zadar , zbog problema s registracijom velikog broja stranaca , doslovce s juniorima Cedevitu poslao na odmor, ubačajem Ivana Batura, sa zvukom sirene. I te sezone , razvikani klub platio je bahatost u stilu "lako ćemo", ostao je bez finala u Kupu Hrvatske.

Sonik – Puntamika je svojedobno u Jazinama, na stotinu muka stavila Cibonu u kojoj je u to vrijeme igrao i Marko Popović, međutim, " vukovi" su tu priču uspješno odveli do kraja. Ovoga puta " zeleni" s Puntamike i Borika, za suparnika imaju Goricu, koja je neporažena u svojoj skupini Prve muške lige. Njihov glavni adut je iskusni Ante Mašić , igrač na kojeg će morati pripaziti domaćini, kao i na Ljubo Prgometa. Najviše pak minuta dobiva Marko Petrović, međutim, podosta igra " toplo – hladno". Zadarska se momčad kroz sezonu najviše osladila dolaskom Marija Pešuta, ali nisu stali na tomu za Kup prigodu će imati širi izbor, jer im se vratio Roko Čiklić, unutra je i Toni Jelenković, čije ime možemo vidjeti i u "rosteru" Zadra. Očito je došlo do nekog dogovora dvaju klubova, pa osnaženi Sonik ambiciozno dočekuje ogled s Goricom.

Raspored : subota 6.1. , Agrodalm – Zadar , u 19 sati, nedjelja; Sonik – Puntamika – Gorica (18) Jazine – Arbanasi - Cedevita(19).

25. travanj 2024 14:15