StoryEditorOCM
SportABA LIGA

Sutra na Višnjik dolazi beogradska Mega. Ramljak: "Čeka nas bitna i teška utakmica, ali mi smo u dobrom ritmu"

Piše Dražen Žura
5. veljače 2024. - 15:06

Iznimno lagana šetnja košarkaša Zadra kroz Gospino polje, odnosno, stazama ogleda protiv Dubrovnika, nikoga nije iznenadila, jer ništa između dva suparnika nije mjerljivo.

Daleko važnijim je susret u AdmiralBET ABA ligi, jer u Krešin dom dolazi beogradska Mega MIS, momčad sastavljena od igrača koji su ”u tranzitu”, uz to željnih dokazivanja, i uvijek im je u primislima kako prirediti iznenađenje. Zadrani su to okusili, istina, kao gosti, Mega se počastila pobjedom 91:81 u jednoj posve čudnoj utakmici s nizom preokreta. Zanimljivo, Zadar je bio u minusu od devetnaest poena a onda su serijom 22:2 okrenuli rezultat na svoju stranu, međutim, nisu izdržali novi nalet Mege i njihovih 11:1 u odlučujućem trenutku...

– Bili bismo sretniji da smo imali nešto više odmora nakon zadnje utakmice, ali okolnosti su takve kakve jesu. Mega je zahtjevna momčad i od nas će tražiti maksimalan angažman, kao i svaka druga utakmica u AdmiralBet ABA ligi. Moramo napraviti dobru pripremu i zadržati koncentraciju na utakmici da bismo uopće došli u šansu pobijediti jednu tako mladu i poletnu ekipu, koja se izuzetno temeljito sprema za svakog protivnika. Pozivam navijače da budu uz nas, da zajedno dođemo do dobrog rezultata – kazao je trener Danijel Jusup u najavi ogleda s Megom, koja je kako je u uvodu i naglašeno, promijenila izgled momčadi.

Otišao im je Nikola Topić, jedan od kreatora zadarskoga poraza, ali im je došao Lovro Gnjidić koji je napustio Gripe... Osobitu pozornost Zadar će morati usmjeriti na Uroša Plavšića koji se u Beogradu pokazao gospodarom reketa, o čemu svjedoči njegov šut iz igre, odnosno, realizacija dvanaest iz dvanaest pokušaja.

– Čeka nas bitna i teška utakmica, dolazi mlada momčad puna energije, elana, željna dokazivanja. Imaju dobar rezultat i igru, dosta su fokusirani na tranziciju, duel i skok, na to ćemo posebno trebati obratiti pažnju. Odlaskom Topića su nešto izgubili, ali i dalje imaju igrače koje će biti problem zaustaviti. Mi smo u dobrom ritmu, vjerujem u snagu naše momčadi i nadam se da ćemo uspjeti u tome – kazao je Marko Ramljak, kapetan Zadra koji je odigrao utakmicu u Dubrovniku, za razliku od Luke Božića kojeg se čuvalo za Megu.

Nije nevažno istaknuti, kako bi Zadru pobjeda bila od velikog značaja jer bi se skroz primaknuli ”velikoj četvorki”, Crvenoj zvezdi, Partizanu, Cedevita Olimpiji i Budućnosti. Sve skupa značilo bi veliko približavanje mjestu koje jamči uvrštenje u EuroCup, što je velika želja navijačkoga puka kojem je odavno jasno kako borba za ostanak, ili u prijevodu cilj kojeg se zacrtalo za tekuću sezonu, odavno ispunjen pa je potrebno čim prije raditi na europskom projektu!

Utakmica se igra u utorak s početkom u 19 sati, uz izravan TV prijenos na Areni Sport 2.

03. svibanj 2024 07:32