StoryEditorOCM
SportDRUGA HMNL JUG

Sutra se u Biogradu igra povijesna malonogometna utakmica - u glavnoj su ulozi Pakoštanci!

Piše Ivica Gjergja
15. listopada 2022. - 14:51

Za Pakoštane ali i za Zadarsku županiju sutra je povijesni dan za mali nogometi. Naime, u jednom službenom natjecanju koje je pod HNS-om, odigrat će se 1. kolo Druge HMNL – Jug u Biogradu, a odigrat će ga MNK Pakoštane i Porto Tolero iz Ploča.

U Drugoj ligi je 12 klubova iz Dalmacije, a među njima je iz Zadarske županije samo Pakoštane. Uzgred podsjetimo da je u tri lige ukupno 56 malongometnih klubova Udruge za mali nogomet Zadar, koji igraju „Relja ligu“, zovu je tako, jer nakon osvojenog prvog mjesta ne idu nigdje. Iz Pakoštana stiže poziv svima koji su iskreni navijači i vole mali nogomet da dođu u Biograd i da ih podrže.

-Da. Želimo da naše dobre igre koje su nas i dovele dovde gdje se sada trenutno natječemo naši navijači i svi ljubitelji dobrog malog baluna dođu i podrže. Mi ćemo im obećavam vratiti višestruko, obećao je predsjednik MNK Pakoštana, Luka Šarin.

Vi već imate uspjeha?

-Je. Nakon kvalifikacija za ovu ligu ostvarili smo dvije pobjede u Kup natjecanju što se tiče seniora, a naši juniori su igrali četvrtfinale doigravanja za prvaka. Idemo dalje, a ovaj uspjeh iza nas je potvrda našeg kvalitetnog rada.

Igrački kadar?

-Ima promjena no neznatnih u odnosu na prošlu godinu. Doveli smo, odnosno „unaprijedili“ licenciranog trenera iz naših juniora u seniorski pogon. U ovoj ligi se želimo stabilizirati, pa kad se steknu uvjeti, dakako da želimo i više, o tom potom, a ako se i sad ukaže prigoda, zašto ne napraviti više.

Riječ dvije o Kup natjecanju ?

-U šesnaestini finala malonogometnog kupa Hrvatske, ako pobijedimo Hajduka iz Regije jug igrati ćemo u Biogradu utakmicu jer je to bila volja žrijeba. Ovaj dvoboj trebao bi se odigrati od 28. do 30 listopada, saznat će se na vrijeme.

Susret Pakoštane – Porto Tolero igra se u nedjelju u Biogradu, gradska dvorana u 18 sati. Ostali parovi: Mejaši – Bačvice, Kijevo – Jezero, Ombla- Šibenik 1983, Murter – Heroji 2007, Genius – Split. -

image
Zadarski.hr

Igrački sastav MNK Pakoštana

Luka Mršić, Ivan Rosan, Jure i Mate Šarin, Roko Maksan, Jere Lokin, Roko Barešić,Frane Vučkov, Ivo kukin, Dario i Bepo Stojanov, Luka Mitrović, Martin i Frane Bačkov, Luka Kurtov, Vice Birkić, Blaž katuša, Mario marković, Filip Sentić, Roko Nakić, Ivan Čirjak, Joso Kalac. Trener: Slađan Matulina.

 

06. svibanj 2024 14:46