StoryEditorOCM
SportNAJAVA UTAKMICE

Sutra u Jazinama utakmica gradskih rivala, Sonik – Puntamika dočekuje Zadar. Evo kakve su prognoze

Piše D.Ž, I.G.
5. travnja 2021. - 14:42

U trokružnom sustavu HT Premijer lige, ždrijeb je odredio još jedan zadarski dvoboj u Jazinama, gdje će Sonik – Puntamika ugostiti momčad Zadra.

-U srazu sa Zadrom nemamo što izgubiti, naprotiv , možemo samo dobiti. Poznato je već smo se jednom ove sezone veselili (78:73) u ogledu s njima. Igrajući ovakve utakmice sa kvalitetnim sastavom kakav ima Zadar, možemo samo još više naučiti, biti će prava poslastica igrati ovaj susret, svi ga čekamo. Što se tiče same pripreme , dobro smo trenirali, uvjeren kako ćemo svi skupa sa guštom igrati i odigrati najbolje što možemo. Nikad se ne zna kako će se rasplitati stvari na susretu, sport je nepredvidiv, iznenađenja su moguća - kazao je Filip Jošić, igrač Sonik – Puntamike.

Zadar se nakon dvije pobjede u ABA ligi, te iznimno uspješan niz u HT Premijer ligi, nikako ne želi ponovno spotaknuti u dvoboju s gradskim rivalom.

- Ovo je jako bitna utakmica za nas da ostanemo na prvom mjestu u HT Premijer ligi. Pristup mora biti na visokom nivou jer svaki derbi sa Sonikom je težak pošto Sonik protiv Zadra uvijek igra na gornjoj granici svojih mogućnosti, to su i pokazali u prvoj utakmici. U drugoj utakmici mi smo imali puno bolji pristup pa smo tu utakmicu riješili puno lakše(102:63). Ulazak u utakmici mora biti na visokom energetskom nivou, onda ne bih trebali imati problema. Moramo zaustaviti njihov šut za tri poena, Sonik ima puno dobrih šutera. Moramo zadržati ovaj pozitivan ritam koji sad imamo i upisati novu pobjedu – kazao je Ivan Perinčić, pomoćni trener u KK Zadar.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 18 sati uz izravan prijenos u programu Arenasport 1.

26. travanj 2024 16:03