StoryEditorOCM
SportOD NK ZADRA DO ČETIRI NASLOVA PRVAKA EUROPE

Svetko Ćustić: „Preponosni smo na Luku i njegov uspjeh! Sretni smo što i danas prati i pomaže svoj Zadar"

Piše Ivica Gjergja
27. svibnja 2018. - 15:52
luka

-Ovo je nevjerojatno! Ne znam hoće li u budućnosti ovo itko ikada ponoviti. Obraniti naslov prvaka Europe bilo je čudesno ostvarenje, ali osvojiti ga triput zaredom je zaista povijesno ostvarenje. Dan prije utakmice gledali smo film o slavnim košarkaškim momčadima, Bullsima, Lakersima, Celticsima, koji su osvajali naslove NBA prvaka više puta zaredom pa su ih nazivali dinastijama. Mislim da se sada i nas s pravom može nazvati nogometnom dinastijom, kazao je Luka Modrić u svojoj je izjavi nakon finala Lige prvaka u Kijevu i možda najbolje opisao što su to Real Madrid i on postigli.

Pobjedom protiv Liverpoola 3:1, Kraljevski klub osvojio je treći uzastopni naslov prvaka Europe, a ukupno 13. U toj rekordnoj brojci zadarski nogometaš sudjelovao je čak četiri puta i to prvi put 2014. pa redom 2016., 2017. i 2018. Nikada prije nikome to nije uspjelo.

-Teško je pronaći riječi da se to opiše. Možda nekome izgleda da je lako to postići, ali vjerujte mi da iza ovoga stoji jako, jako puno teškog rada. Svaka titula je posebna, teško ih je usporediti. Presretni smo - kazao je Luka.

Modrić je ponikao u Školi nogometa Zadar gdje je počeo trenirati 1993. godine i zadržao se sve do 2000. Nije bilo lako odrastati u tim teškim ratnim vremenima, ali Lukin karakter i upornost bili su tako snažni da je premostio sve prepreke. I uz kvalitetan rad u našoj nogometnoj školi stekao je bazu, koju je kasnije nadograđivao do najviše svjetske razine. A ono što mu posebno služi na čast je što ni sada, kada je na vrhu, nije zaboravio odakle je krenuo - iz Nogometnog kluba Zadar.

-Što reći nego da smo preponosni na našeg Luku. Ovo što je postigao sa svojim klubom je doista nevjerojatno i mislim da mnogi nisu ni svjesni kakav je to pothvat. Svaki put kada ga gledam na toj najvećoj svjetskoj pozornosti, sjetim se vremena kada je kao dijete trenirao u našoj školi nogometa. A ono što me čini još više sretnim i ponosnim je što Luka i danas prati i pomaže svoj Zadar i to samo pokazuje o kakvom se čovjeku radi, kazao je Svetko Ćustić, direktor NK Zadra.

Luka iskrene čestitke. Tvoj matični klub je neizmjerno ponosan na tebe i ovaj povijesni uspjeh.

25. travanj 2024 09:38