StoryEditorOCM
SportMINUS DVA

Svi zadarski košarkaši su se hvatali za glavu zbog čiste nepravde: suci su u završnici utakmice s Mornarom odlučili tko će u Baru biti pobjednik!

Piše Dražen Žura
27. ožujka 2022. - 21:46

BAR – Dvorana „ Topolica”. Gledatelja: 700. Bar – Barsko zlato – Zadar 86 : 84 ( 31 :15 ,21:23 , 15:17, 19:29)

Suci: Marko Juras ( Srbija), Dragan Porobić i Tomislav Stapić ( Bosna i Hercegovina).

BAR: Mihailović  (29 ), Mićović (11), Jeremić  (12 ), Šehović , Smith ( 12), Rakočević, Lazić (13), Miković, Vranješ ( 9), Mosley.

ZADAR: Carter (17 ), Marčinković  (3) , Paponja, Brala  (3), Vuković (4 ), Junaković  (19 ), Buljan, Drežnjak  (4), Mavra (15 ) , Thompson (19 ).

Zadar je pao u Baru! Ali, ne u cijelosti svojom krivnjom, naprotiv, slobodno se može kazati kako su priču o pobjedniku u konačnici odlučili suci!

Kod vodstva Bara 82:81, prethodno je tricu zabio Trevor Thomspon, nakon čega je Zadar 17 sekundi prije kraja dobio prigodu za novi napad i moguće vodstvo. Onda su na pozornicu stupili „djelitelji pravde”, jer je više nego očito Marko Jeremić tijelom odbacio Martina Junakovića! I što su svirali? Junakovićevu nesportsku pogrešku!

Nema tko se od zadarskih igrača nije uhvatio za glavu zbog čiste nepravde. Domaćini su iskoristili oba bacanja, potom su u nastavku napada zaradili dva , a realizirali jedno za 85:81! Justin Carter je zabrinuo suce jer je zabio za tri poena i 85:84. Iza toga jednu sumnjivu loptu opet su suci prenijeli na stranu Bara! Vladimir Mihailović je pogodio prvo, drugo je namjerno promašio,a upravo zbog takvog poteza zna se svirati i tehnička, međutim, Zadrani nisu bili miljenici te sudačke sreće!

Inače, kad govorimo o krivnji Zadra onda je dovoljno pogledati rezultat prvo dionice, što se u konačnici pokazalo podosta neuhvatljivim. Istina, bilo je određenih prigoda za spuštanje omjera kroz iduće tri četvrtine, međutim, čim bi se približili, Bar je znao odgovoriti.

Onda je stigla zadnja ćetvrtina u kojoj su Junaković, pa Dominik Mavra dva puta, Thompson i Carter jednom, doveli su svoju momčad na rub pobjede. U jamu su ih gurnuli suci i od te činjenice se jednostavno ne smije bježati. Tko ne vjeruje neka naruči neovisno sudačku ekspertizu, vještačenje, ma što god! I uvjerit će se u sve izrečeno. Na koncu Thomspona su „ sredili” odmah na početku, dok nije ni osjetio utakmicu opalili mu tri osobne. Srđan Helbich se odlučio kockati i vratio je Amerikanca koji je krenuo carevati u reketu.

09. svibanj 2024 13:44