StoryEditorOCM
SportVELIKI USPJEH

Svjetsko malonogometno prvenstvo u Španjolskoj: Hrvatska policija srebrna! Najbolji igrač Jure Čulina, policijski službenik postaje Benkovac-Obrovac

Piše Ivica GJERGJA
19. svibnja 2023. - 13:03

Na Svjetskom malonogometnom prvenstvu državnih službi koje se tradicionalno održava na španjolskom otoku Mallorca, hrvatska policija sudjelovala je pod nazivom "Police national team Croatia", a koja je sastavljena od aktivnih i umirovljenih policijskih službenika te hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Oni su osvojili drugo mjesto u kategoriji veterana +40, a pored toga imaju i najboljeg igrača prvenstva Juru Čulinu policijskog službenika Policijske postaje Benkovac-Obrovac, pa je titula doprvaka i time draža. Na najvećem svjetskom nogometnom natjecanju sudjelovalo je impozantnih 128 ekipa iz 35 zemalja sa četiri kontinenta (Europa, Afrika, Sjeverna Amerika i Azija) koje su se natjecale u 4 kategorije (seniori, žene, veterani +30, veterani +40). Hrvatski policajci su u konkurenciji 28 momčadi, sa 4 pobjede i 2 poraza u skupini „A“ osvojili 3. mjesto, odnosno ukupno 7. mjesto u poretku po osvojenim bodovima u četiri skupine te tako ostvarili plasman u završnicu među osam najboljih ekipa.

U četvrtfinalnoj utakmici svladali su policajce iz rumunjskog grada Satu Mare rezultatom 2:1 nakon boljeg izvođenja penala, a potom su u polufinalu pobijedili drugu najbolju rumunjsku momčad iz grada Vaslui rezultatom 1:0. U finalu su u izjednačenoj utakmici koja je završila 0:0, izgubili na penale od policajaca iz španjolske Seville. Za momčad hrvatske policije, pored policijskih službenika iz Zagreba, Bjelovara i Primoštena, nastupilo je i šest igrača iz Zadarske županije, i to: Josip Pavičić, Predrag Verunica, Venci Zorić, Roko Mrkela, Jure Čulina i Slobodan Marušić.

SKUPINA A, rezultati

1. kolo: PNT Croatia – Flemalle Belgium Cops (Belgium) 1:3 (Strijelac: Verunica),

2. kolo: A.C.C.P.I. Sevilla (Spain) - PNT Croatia 0:1 (Strijelac: Čulina)

3. kolo: PNT Croatia – Be Quick All Stars (Netherlands) 3:0 (Strijelci: Mrkela, Bukovac, Verunica)

4. kolo: PNT Croatia – VFB Torpedo KA (Austria) 1:0 (Strijelac: Zorić)

5. kolo: Spartans Sofia (Bulgaria) - PNT Croatia 0:1 (Strijelac: Čulina)

6. kolo: IPA Satu Mare (Romania) - PNT Croatia 1:0

POREDAK U SKUPINI „A“:

1. IPA Satu Mare (Romania) 16, 2. A.C.C.P.I. Sevilla (Spain) 12, 3. PNT Croatia (Croatia) 12 bodova.

UKUPNI POREDAK PO OSVOJENIM BODOVIMA U 4 SKUPINE:

1. IPA Beograd (Serbia) - 18 bodova,

2. IPA Satu Mare (Romania) - 16 bodova,

3. Policia Local Palma (Spain) - 15 bodova.

4. Grupo de Intervencao e Seguranca Prisional (Portugal) - 14 bodova,

5. A.C.C.P.I. Sevilla (Spain) - 12 bodova,

6. ANAF Vaslui (Romania) - 12 bodova,

7. PNT Croatia (Croatia) - 12 bodova,

8. Flemalle Belgium Cops (Belgium) -11 bodova

Utakmice 1/4 finala: IPA Beograd (Serbia) – Flemalle Belgium Cops (Belgium) 3:0, Policia Local Palma (Spain) – A.C.C.P.I. Sevilla (Spain) 1:1, penali 3:4, Grupo de Intervencao e Seguranca Prisional (Portugal) – ANAF Vaslui (Romania) 0:1. PNT Croatia (Croatia) – IPA Satu Mare (Romania) 2:2 (Strijelac: Čulina 2), penali 2:1 (Strijelci: Pavičić, Verunica)

Utakmice 1/2 finala:

IPA Beograd (Serbia) – A.C.C.P.I. Sevilla (Spain) 0:0, penali 1:3, PNT Croatia (Croatia) – IPA Vaslui (Romania) 1:0 (Strijelac: Čulina), Finale: PNT Croatia (Croatia) - A.C.C.P.I. Sevilla (Spain) 0:0, produžetak 0:0, penali 0:2.

Strijelci ukupno postignutih zgoditaka za PNT Croatia: 5 zgoditaka Čulina, 3 Verunica, 1 Mrkela, Bukovac, Zorić, Pavičić.

PNT Croatia igrala je u sljedećem sastavu:

Slobodan Marušić, Jure Čulina, Hrvoje Bukovac, Venci Zorić, Predrag Verunica, Ante Jeličić, Roko Mrkela, Josip Pavičić. Izbornik reprezentacije MUP-a Croatie Branko Bolanča.

Policijski službenici aktivni i pričuvni su konstanta u sudjelovanju na prvenstvu, ali i osvajanju prvih i drugih mjesta, pa nam je policijski službenik PU Zadar i kapetan malonogometne reprezentacije MUP- Josip Pavičić kazao:

- Novi uspjeh malonogometne reprezentacije Hrvatske - MUP-a nije slučajan, on se nastavlja iz prvenstvo u prvenstvo. Bilo je ovo još jedno uspješno prvenstvo za nas jer smo ponovili uspjeh od prošle godine te se revanširali ekipi IPA Satu Mare iz Rumunjske, prošlogodišnjim pobjednicima, koje smo izbacili u četvrtfinalu. U finalu nam je nedostajalo malo više sreće, ali policajci iz Seville zaslužuju sve pohvale jer su tijekom cijelog prvenstva igrali dobar nogomet i u svojim redovima su imali najboljeg golmana prvenstva koji je izvrsnim obranama penala u četvrtfinalu, polufinalu i finalu odveo Sevillu do titule prvaka. Tijekom cijelog prvenstva krasila nas je dobra igra u obrani na čelu s našim vratarom „čovjekom sa sto ruku“ Slobodanom Marušićem - Ribom, ali smo u napadu bili nedovoljno efikasni, ponajprije zbog zadobivenih ozljeda koje su zadesile napadače u prve dvije utakmice, kazao je vidno zadovoljan kapetan Pavičić.

18. travanj 2024 20:54