StoryEditorOCM
SportSEHA LIGA

Tek nakon sedemraca, rezultatom 31:29, Mađari pobjedili PPD Zagreb u napetom finalu koji se igrao na Višnjiku

Piše D.Žura
5. rujna 2021. - 21:23

U finalu desetog izdanja regionalne rukometne SEHA lige, mađarski Telekom Veszprem, tek nakon „ruleta” sedmeraca, rezultatom 31:29 (15:15) nadvisio je PPD Zagreb i tako su došli do svojeg četvrtog naslova u ovom natjecanju!

Iako prognoze nisu išle na ruku Zagrebašima jer su kao "gubitnik", stigli na F-4 u Zadar, momčad koju vodi Ivica Obrvan uspjela je Mađarima zakomplicirati put do titule.

Uglavnom, kroz cijeli dvoboj nitko od suparnika nije uspijevao napraviti značajniju rezultatsku prednost koja bi prelazila dva zgoditka razlike. Onda je Veszprem odmah na početku drugog poluvremena podigao vodstvo na 17:13, pa se činilo kako utakmica ulazi u očekivani tijek, odnosno, u smjeru kojeg je odredio favorit.

image
Jure Miskovic/Cropix

Zagreb se nije mislio predati, naprotiv, golom kojeg je postigao Csaba Leimeter, donio je poravnanje na 25:25 u 55. minuti! Ali je važno istaknuti kako se u tom razdoblju stizanja zaostatka iskazao Filip Ivić  vratar hrvatske momčadi, upisao je pet obrana uključujući i jedan sedmerac! Kentin Mahe i Petar Nenadić  (MVP – F 4), te Filip Vistenrop s dva pogotka  odveli su utakmicu do odluke s crte za sedmerce.  I tu je zagrebaše s dvije obrane zaustavio Vladimir Cupara, zaustavio je udarce Davora Ćavara i Marina Šipića.

U borbi za treće mjesto, Motor Zaporozhye (Ukrajina) bio je rezultatom 31:20 snažniji od Meškov Bresta (Bjelorusija).

27. travanj 2024 13:55