StoryEditorOCM
SportFOTO: MALONOGOMETNI TURNIR „DAMIR ŠOŠA“ U KRUŠEVU

​Tin najbolji kod seniora, Kobljani među varošanima!

Piše Ivica Gjergja
10. kolovoza 2019. - 19:50
kru6.JPG

Punih 18 dana iz večeri u večer na igralištu u Kruševu „vladao“ je mali nogomet koga su upražnjavali igrači malonogometnog turnira "Damir Šoša".

Gledatelji su imali mnogo toga lijepog za vidjeti, a posljednji dana bila je prava fešta od malog baluna, kada su se igrale finalne utakmice i susreti za treće mjesto, a mladi naraštaj se iskazao u revijalnoj utakmici prikazavši svu umješnost baratanja loptom. Za cijeli taj sportski događaj zaslužni su Vera, Marin, Joso i drugi iz organizacijskog odbora turnira koji se trude da bude na visokoj razini, jer sve će to mladima Kruševa, Obrovca i drugih mjesta na koncu ostati.

No vratimo se balunu. Turnir je bio podijeljen u dva dijela, seniorski i varoški. U seniorskom dijelu turnira pobjedila je momčad Tina koja je prokazala najviše, a u finalu je porazila Lišane, vrlo dobru momčad sastavljenu od provjerenih znalaca malog nogometa. U varoškom dijelu turnira nadmetale su se ekipe kruševačkih varoša. Svaka je željela pobjedu i prestiž, na kraju sve je odnijela momčad Kobljana, omastivši brki pečenim janjčićem.

 

Finale:

KRUŠEVO – Malonogometno igralište u mjestu. Gledatelja 400. Suci: Ivan Zdrilić i Martin Sigurnjak.

TIN – LIŠANE na šesterce 7:6 (3:3)

TIN: Mrić, Klanac, Rodić, Katalinić 1, Kolega 1, R. Burčul 2, G. Burčul 1, Marković, Kresović, Kožul, Jarmanović, Škibola 1, Kolega. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč.

LIŠANE: Mišković, Šimunac, Perić 1, Radić 1, Bugarija 2, K. Plazina, I. Plazina, Franjković, Knežević 1, Milanović, Šućur, Šamija 1. Voditelj: Ante Palavra.

Bez imalo međusobnog respekta započeo je finalni susret između Tina i Lišana, za najveći i najljepši pokal turnira. Potegli su tinovci, mladi Roko Burčul i Dino Škibola odigrali su dupli pas, izbacili pola obrane Lišana iz igre, no odličan i siguran je bio vratar Mišković na vratima Lišana te zaustavio loptu.

Nisu se ni Lišane libile pokazati što znaju, samo minutu kasnije dobro su uzdrmali ruke vratara Jarmanovića, igrala se peta minuta. Nakon toga sve u svoje ruke uzima Tin, igru i dominaciju terenom iz čega se izrodio zgoditak starog majstora Gorana Dače Burčula. Nakon što ga je idealno uposlio Škibola, Dačo je ne oklijevajući zabio za vodstvo.

Poravnali su gosti u 15. minuti, strijelac je bio Perić, da bi Tin sve svoje oružje „izvadio“ i u nizu postigao dva zgoditka za vodstvo 3:1, strijelci su bili Roko Burčul i Deni Kolega.

U drugom djelu vodila se velika borba, dugo nije bilo zgoditaka, a onda je popustila obrana Tina, pa su Šućur i Mate Bugarija zabili su za poravnanje pred sam kraj utakmice.

U izvođenju šesteraca bolji su bili tinovci, bolje reći da je Marić koji je obranio dva šesterca Josipu Radiću svojima donio trofej pobjednika.

- Znali smo što trebamo činiti od prvog sučevog zvižduka, voditi, a to smo i radili. No jedan trenutak nepažnje mogao nas je odvesti od pobjede, to nam se ne smije ubuduće događati. Lišane su dobra momčad, zadovoljni smo pobjedom, kazao nam je nakon susreta jedan od voditelja Tina, Edo Kvartuč.

- Nismo imali sreće, čestitam Tinu na pobjedi, kazao je prvi čovjek Lišana, Neven Šimunac.

 

Susret za 3. mjesto (seniorski)

KRUŠEVO – POPAJ 1:8

KRUŠEVO: Bašić, Anić 1, Župan, Stepančić, Jurjević, Š. Bašić, Šemper, Jurić. Voditelj: Marin Klanac.

POPAJ: Jović, Rosić 2, Dujmović 4, Mršić 1, Katuša, Čirjak 2, Ptičar, Budan. Voditelj: Andrija Kuman.

 

Najbolje momčadi i pojedinci:

Prvo mjesto 10.000 kuna i pobjednički pokal primila je momčad Tina

Drugo mjesto 5000 kuna i pokal primila je momčad Lišana,

Treće mjesto 3000 kuna i pokal primila je momčad Popaj.

Najbolji igrač turnira: Dino Škibola – Tin,

Najbolji strijelac: Marin Dujmović - Popaj,

Najbolji vratar: Ivo Marić – Tin

 

Varoški turnir, finale:

KOBLJANI – SEKINA LOKVA 5:3

KOBLJANI: Venuti-Marić, Jure Brkić, J. Brkić, M. Klanac 3, Š. Klanac, Stepančić–Klanac, Jurić 2, Majić-Vrkić, A. Brkić, Karamarko. Voditelj: Nediljko Brkić-Duca.

SEKINA LOKVA: Bašić, Anić, Župan, Genda, M. Anić, Kokić 1, L. Župan, Š. Bašić 2. Voditelj: Krešimir Genda i Domagoj Maričić.

Carevi malonogometnog turnira vraoša je ekipa Kobiljani koji su cijelu godinu bili bolji nad drugim timovima iz varoša i tu titulu nosit će do idućeg turnira. U finalu su pobijedili Sekinu lokvu.

 

Najbolji na varoškom turniru:

Prvo mjesto osvojila je momčad Kobljana, pokal i pečeno janje,

Drugo mjesto osvojila je momčad Sekina lokva, pršut i pokal,

Treće mjesto osvojila je momčad Gradine, kašetu piva, pokal.

 

Revijalna utakmica djece:

KRUŠEVO – OBROVAC 2:5

KRUŠEVO: Mršić-Jurjević, L. Jurjević 1, M. Jurjević, R. Jurjević, D. Jurjević 1, Jurica, Dukić, Miljanić, A. Jurjević, P. Jurjević. Voditelj: Šime Jurjević.

OBROVAC: Župan 3, Modrić, Anić, Karamarko, Vrkić 1, Evaćinović, Batarelo, Šoša 1. Voditelj: Nenad Župan – Pajdo.

Istakao se mladi Lovre Župan koji je bio trostruki strijelac za Obrovčane.

19. travanj 2024 12:24