StoryEditorOCM
SportVIDEO: STIGAO KUĆI

Tinjani svom nogometnom reprezentativcu Martinu Erliću priredili spektakularnu bakljadu, na fešti se okupilo preko 1500 mještana...

Piše Ivica GJERGJA
14. lipnja 2022. - 22:33

O Martini Erliću je zadnjih dana putem TV-a, radija i novina, što se tiče njegove igre u reprezentaciji i ponašanja sve rečeno. Ipak o njemu najljepše govore njegovi sumještani u Tinju. Cijelo selo, staro i mlado, muško i žensko, njih preko 1500 duša, okupilo se večeras u Tinju – a feštat će se do rane zore, je je doma došao njihov Martin Erlić - nogometni reprezentativac.

Bio je to šušur kakav mogu napraviti samo Tinjani i njihovi gosti. Malo prije 21 sat u Tinj je stiglo auto iz pravca Benkovca, a na ulaz u mjesto mještani su Erlića dočekali s velikom bakljadom. Erlić je sve pozdravio, rukovao se sa svima i zahvaljivao na priređenoj bakljadi, ali i zabavi.

- Ugodno sam iznenađen! Hvala svim mojim Tinjanima, očekivao sam doček, ali ovakav ne. Mislio sam da ću se provesti u krugu obitelji, ali ovo je nadmašilo sva moja očekivanja. Još jednom hvala svim mojim sumještanima što su došli, kako oni kažu, na feštu meni u čast, ali i njima, kazao je kratko Erlić. 

Radost, oduševljenje i iskren stisak ruku i zahvala svakog mještana Tinja doprla je na svoj osobit način prema Martinu. Tinjani su, zna se, vrijedni ljudi koji vole i veselje kojeg upražnjavaju na, kako kažu, „tinjski način“, a uvjereni smo kako će fešta trajati do ranih jutarnjih sati.

Tinjani su se dosta pripremali kako bi iznenadili svog sumještanina pa se niti slovo o dočeku nije smjelo napisati prije velike fešte. Prema onom što smo saznali, za feštu je glavom "platilo" 15 prasića i jančića, sira i pršuta, a vino i piva tekli su u neograničenim količinama.

- Ne dočekuje se stalno reprezentativac, svi mu želimo čestitati jer nas je s našom reprezentacijom u svijetu predstavio u najdivnijem i najbolje svijetlu. Martine puno hvala i želimo ti puno sreće. Nedilje mi, gorit će sve od radosti, reče baraba koji je došao dočekati Erlića.

18. travanj 2024 07:36