StoryEditorOCM
SportNOVA SEZONA

TKD Plovanija počela s upisom djece: ‘Taekwondo kao sport izuzetno je bitan zbog podizanja samopouzdanja‘

Piše Ivica Gjergja
16. rujna 2023. - 13:44

Na otvorenom dijelu Sportskog centra Višnjik treniraju članovi TKD Plovanije za sezonu 2023/24. Pored stručnog kontinuiranog rada trenera na čelu kojeg je Antonio Čačić, u klubu vrše upis djece za učenje taekwondoa koji se održava u dvoranama osnovnih škola Zadarski otoci i OŠ Bartula Kašića. 

-Taekwondo kao sport je izuzetno bitan zbog podizanja samopouzdanja, razvoj motorike od najranije dobi, stvaranja radnih navika i samosvijesti, podizanje tjelesne kondicije, sprječavanje mobinga i bulinga nad djetetom, učenje komunikacijskih vještina bez mobitela i vizualnih medija, uspješno savladavanje tehnike samoobrane, sportske borbe u okruzenju svojih vršnjaka te povoljno utječe na zdravlje djeteta - poručuju iz TKD Plovanije.

Treninge u Plovaniji vode dugogodišnji treneri, koji su proveli godine izučavajući vještinu taakwondoa. 

- Svi članovi Kluba mogu se natjecati u svim disciplinama (borbe, forme i kick-ovi) ili trenirati rekreativno. Od ove godine zbog važnosti ovog sporta opet smo uveli grupu za najmlađe članove. Tako da je upis otvorena i grupa od 4-6 godina. Djeca će u ovoj grupi razvijat motoriku, sportski duh te će se naučiti suradnji i korak po korak upoznavati taekwondo. Prvo natjecanje ove godine na kojem ćemo nastupiti bit će „Čigra Open“ 01.listopada a pripreme protiču da kao i uvijek da se ostvare zavidni rezultati u natjecanju - rekao je Čačić.

01. svibanj 2024 04:52