StoryEditorOCM
SportKOŠARKAŠKI TURNIR

"TOMISLAV KNEŽEVIĆ“: Prvi finalist KK Zadar nakon pobjede nad Puntamičanima

Piše I.Gjergja
30. kolovoza 2021. - 20:10

U spomen na tragično preminulog bivšeg igrača  KK Zadra Tomislava Kneževića u kultnoj dvorani Jazine, odigrava se turnir, ovaj put u seniorskoj kategoriji i ima međunarodni karakter. Na njemu sudjeluju četiri momčadi, a i ubuduće će turnir odigravati u istoj kategoriji.

Turnir je nakon završenog prvog susreta otvorio direktor KK Zadra, Željko Žilavec.  

ZADAR – SONIK PUNTAMIKA 88:42(28:11, 24:21, 18:6, 18:4)

ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Martin Vulić, Neven Jurjević, Frane Banović.

ZADAR: Vuković  9, Carter 9,  Junaković 6 , Mavra 9 , Sikirić 3 , Buljan  6, Jordano 12 , Luković 8 , Bursać 6 , Drežnjak 7 , Brala 6 , Paponja 7 .

SONIK PUNTAMIKA: Pavin  , P. Marić 6 , Palčić, Tomas 11, Manojlović , Jurić , G. Marić 8, Zvi Kolomonsky 3, Keserović , Zelanto 3 , Šarlija 6 , Prskalo 5.

Prvi polufinalni susret odigrali su gradski rivali Zadar i Sonik Puntamika.

Bilo je očevidno da su oba sastava još na pripremama i uigravanjima. Na samom otvaranju susreta košarkaši Zadra su pokazali tko je „stariji brat“ i odmah su imali dvocifreno vodstvo.

Razigrali su se Mavra, Luković i Jordano - postigao četiri trice od četiri pokušaja, i bili su nezaustavljivi za igrače „Punte“. Prvi dio susreta završio je sa 20 koševa razlike za Zadar. Zadar nastavlja u istom tonu, iako se igrači gosta dosta trude na kraju treće četvrtine bilo je 18 koševa, a na kraju susreta velika razlika od 46 poena.

Oba trenera dali su prigodu svim košarkašima, da se uvjere u njihove trenutne mogućnosti i na čemu treba raditi do početka natjecanja.

Drugi polufinali susret odigrali su Šibenka – Oostende kasno sinoć.

Sutra se igra susret za treće mjeto i finale.

  

18. travanj 2024 12:52