StoryEditorOCM
SportBOKSAČKI TURNIR ISTVAN BOCSKAI U MAĐARSKOJ

​Toni Filipi "osvetio" brata Bepa i uzeo zlato!

Piše Ivica Gjergja
12. veljače 2017. - 13:09
slikaboks

Član BK Gladijator Toni Filipi, treći od braće sa Silbe, ostvario je veliku pobjedu protiv vice prvaka Europe Poljaka Igora Jakubowskog kojeg je pobijedio u finalu međunarodnog A turnira 61 Istvan Bocskai u Mađarskoj.

Toni je odlično startao pun samopouzdanja, upustivši se u brojne razmjene udaraca sa Jakubowskim i čak ga je u prvoj rundi srušio na pod jakim krošeom u vrh brade. Naime Igor mu je dobro "sjeo" na desni direkt.

Nakon toga Poljak se vratio u drugoj rundi, ali je Toni izvrsno boksao do samog finiša i zasluženo upisao pobjedu osvojivši prvi veliki seniorski turnir.

Ovom pobjedom Toni je na neki način "osvetio" brata Josipa Bepa Filipija koji je prije godinu dana poražen od Jakubowskog. Toni je je u svojoj borbi impresionirao suce i zasluženo odnio pobjedu rezultatom 5:0 (29:28, 29:28, 29:28, 30:29, 30:29).

- Zlato je izuzetan uspjeh za Tonija kao mladog reprezentativca koji je, nakon svog brata Bepa (91 kg), Mate Rudana (69 kg), Damira Plantića (81 kg) i Filipa Hrgovića (+91 kg), nastavio uspješan niz seniorskih zlata u Debrecenu. Odlično je boksački sve odradio, ne samo u ovom meču nego i u kvalifikacijama, tako da je zlato došlo u prave ruke. Ovo je Toniju dobar poticaj za buduće mečeve.

Na turniru je bio još jedan Zadranin, Martin Gulan (60 kg). Dečko je dao sve od sebe no poražen je u kvalifikacijama, što ga ne teba opbeshrabriti jer još nema punih 18 godina. Sigurno je da će u njegovim sljedećeim mečevima biti bolje, kazao nam je izbornik za ovu priliku i trener Edi Milošević.

 

03. svibanj 2024 15:04