StoryEditorOCM
SportIZ MALOG NOGOMETA ZADARSKE ŽUPANIJE

Toni Katalinić - najbolji igrač malog nogometa u Zadarskoj županiji!

Piše Ivica GJERGJA
21. siječnja 2017. - 17:09
Toni-Katalic_

Kada je nedavno na malonogometnom turniru Futsal čarolija u Mocirama zvanični spiker pročitao ime Tonija Katalinića uz dodatak da je najbolji igrač malog nogometa u Zadarskoj županiji, dugo se nije slijegao aplauz sa tribina Mocira. Pa kako i bi kada je Toni od gotovo 2400 malonogometaša koji tvore tri županijske malonogometne lige Zadar, dobio glas za onog najboljeg. Pitamo se tko je Toni Katalinić? To je dečko koji neizmjerno voli mali nogomet. Njemu su, kada je aktivno trenirao kao dječak, još od 16 godina, njegovi treneri predviđali lijepu nogometnu budućnost u velikom nogometu, no Toni je zavolio mali nogomet i već u tim godinama se odlučio za hakl. Trenirao je od svoje sedme godine do 16-te u NK Zadru da bi jednostavno donio odluku i prekinuo sa igranjem velikog baluna i posvetio se malom.

-Nisam se prevario, ja jednostavno volim mali nogomet, igrajući ga u njemu uživam, našao sam se tu u potpunosti, dajem najviše što znam i mogu na parketu. Imam sa mojim klubom i rezultata, pa kada je tako, a zadovoljan si, onda ti je sve lako i drago pa tako je i meni - kaže Toni.

Koji ti je bio prvi klub malog nogometa?

- Imamo sam 16 godina, pozvali su me nakon jedne utakmice koju sam igrao na malonogometnom igralištu na Smiljevcu dečki iz MNK Svetog Ante i tu sam s njima krenuo. Moram priznati da su me suigrači podržali, dali su mi da igram i kada sam se ustalio u momčadi dobio sam poziv od Plotera gdje mi je bilo društvo i otišao sam tamo. Igrao sam dobro i tu, no tražio sam i više, i izazov je pao na Plovaniju koja se stvarala u igračkom smislu, trebalo joj je pomoći. Napredovao sam i obreo se u jednom od najboljih, u Tinu. Tu sam, ne namjeravam nigdje iz njega, a moje i njegove ambicije su se poklopile, hoćemo oboje prvo mjesto pa vjerujem da ćemo ga i uzeti. S Tinom već imam jedan trofej što se tiče prvenstva, a o turnirima ljeti i zimi nema broja koliko smo ih osvojili, priča nam zadovoljni Toni.

Kada bi se pojavio koji malonogometni drugoligaš, prvoligaš Hrvatske, bi li otišao?

- Ne vjerujem. Moji me prijatelji uvjeravaju da bi mogao igrati u prvoligašu ma kom, no to mi nije opcija, volim Tin. Nisam čovjek od mijenjanja onog gdje mi je dobro, tu u Tinu sam „doma“, očekujem da se u Zadru „iznjedri“ jedan drugoligaš ili prvoligaš pa da u njemu igram, e to bi mogao i to ću čekati. Ako to i bude vjerujem da će to napraviti Tin i naš voditelj Tiho Knežević, dakako uz potporu Udruge za mali nogomet Zadar, reče nam Toni.

Tek ti je 25 godina, nećemo pitati dokle ćeš igrati?

- Rekao sam vam da sam našao sebe u Tinu, kada ne budem imao zadovoljstva ni motiva prestat ću, no kakva su mi sada razmišljanja teško da će to skoro biti - kazao je Toni, najbolji malonogometaš Zadarske županije.

03. svibanj 2024 11:33