StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADAR - CIBONA 89:78

Tornado bliže parketu donio prevagu

12. svibnja 2018. - 23:17
zadar_cibona1-120518

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 4008.   Zadar – Cibona  89 : 78 (22:29, 20:22,21:13, 26:14)

Suci: Radović (Dubrovnik), Herceg (Zabok) i Kardum (Zagreb).

ZADAR: Bašić (10), Vladović, Ivanov (14), Kraljević, Krajina (11) , Vuković(11) , Špralja (3), Gray (15) , Božić (25) , Planinić .

CIBONA: Bilinovac (4), Uljarević (2) , Ratkovica (4) , Žorić (31), Ćorić , Bošnjak (3) , Novačić (12), Rozić (7) , Ljubičić(4), Tomas (10), Jularić .

SEMAFOR

12:7 – Nadahnuto je u dvoboj krenuo Luka Božić, prolazio je kroz Ciboninu obranu bez osobitih poteškoća, ruku mu je dao i Ivanov.

14:19 – Očekivano Luka Žorić je primao dosta lopta u rekete, uglavnom je imao laganu realizaciju, onda su mu se priključili Marin Rozić i Ivan Novačić.

22:29 – Cibona je brzo "rasla" na semaforu, gotovo trideset poena previše je za svaku obranu pa tako i zadarsku.

29:29 – Poravnanje su donijeli Kristijan Krajina i Domagoj Vuković koji je pak nakon zakucavanja zabio i tricu. Ali je Cibona ponovno uzela konce igre u svoje ruke i prvi dio završili su podosta uvjerljivo 51:42.

57:56 – Goste je u kut stisnuo trio kojeg su činili: Bašić – Božić – Gray.

78:72 – Najveću prednost Zadru donio je tricom Šime Špralja, na pet ipo minuta prije kraja. Nešto ranije Marko Tomas je s dvije trice vratio Cibonu u plus, jasno veliki učinak imao je i Žorić.

89:75 – Božić i Gray, nastavili su "rastavljati" Cibonu, zakucavanjem im je sudbinu zapečatio Vuković!

REPORTAŽNO

Svi na Višnjik! Nisu se baš ispunila očekivanja kad je riječ o popunjenosti dvorane, međutim, bilo je podosta bučno, napose na početku drugoga dijela. Zašto? Sudac Sreten Radović odlučio je nekolicinu vatrenijih navijača maknuti s inače mirne sjverene tribine. Onda se Tornado odlučio spustiti upravo u taj sektor kako bi užarenim ozračjem, obzirom da se upalilo i baklju, potaknuti zadarsku momčad na bespoštednu bitku. I bijaše tako!

Najprije je Steven Gray zabio za tri poena, onda i Lovre Bašić, Božić je pak na svoj način razbijao Cibonu, da bi Bašić solo akcijom donio Zadru vodstvo 57:56! Planulo je u dvorani! Ista slika vidjela se po završetku ogleda u kojem je Zadar stekao prednost u borbi za dvije pobjede prije finala. U ovoj ih je najviše predvodio Božić, ali i Tornado koji bi za iduće utakmice mogao odmah na sjevernu tribinu, jer se primicinje bliže parketu pokazalo i te kako učinkovitim, napose kad se spoji s grlenim "jugom", onda suparniku doista krenu drhtati ruke.

Što se prije događalo, odnosno, kako su "vukovi" bili gospodari igre? Jednostavna formula koju je jedino mogao primijeniti trener Ante Nazor "zalijepivši" čovjeka na Stevena Graya, najprije Josipa Bilinovca, potom Domagoja Bošnjaka, kojima su drugi pomagali u udvajanju kroz ligu iznimno opasnog  Amerikanca. I unatoč tomu Gray je znao stvoriti višak za svoju momčad, ali nažalost nije bilo odgovora kad je on u pitanju, malo ga se pronalazilo i kad je ostajao slobodan. Luka Žorić je također očekivana priča, srećom, nakratko su mu znali odgovoriti Kristijan Krajina i Domagoj Vuković, no nedostajalo je poena izvana. Zarana je igru napustio Jakov Vladović, koji je zadobio ozbiljnu ozljedu nastradao mu je list na lijevoj nozi. Organizaciju je preuzeo Bašić, koji je uvelike proradio u trećoj dionici, zajedno s njim i Božić.

- Sad se nečemu možemo nadati, jer je uspostavljena veza između vanjske i unutarnje igre – bili su komentari s tribina, koji su potvrdu dobili u kroz svega jedan poen zaostatka Zadra prije zadnje četvrtine. Onda se ponovno izvrsno pod obručem gostiju izvrsno snalazio Božić, potom i Ivanov koji je iskoristio nove "flaster" na Gray te je ubacio važna tri poena. I Gray se priključio, jer je zaradio koš i dodatno. Špralja je tricom podigao sve na noge, dok je uporno udvajanja Graya silno koristio Božić. Ne smiju se zaboraviti njegovi skokovi kojima je uvelike Ciboni oduzeo važan segment u građenju za njih ranije pozitivnog rezultata! Znalo se da i motrenje na Amerikanca neće moći trajati dovijeka, dvije minute pred zatvranje utakmice ubacio je tricu s osam metara!

- Ma svaki put kad se njemu ostavi imalo prostora ubačaj uopće nije upitan....Imamo bombardera, samo ga ponekad ne znamo koristiti – nizali su se komentari.

Odlučio je Aramis Naglić nešto malo prije isteka četrdesete minute iz igre izvući Božića koji je dobio rijetko viđeni pljesak. Nešto kasnije i cijela momčad Zadra!

- Šuti moj dječače plavi – ispratilo se Cibonu iz Krešinog doma!

24. travanj 2024 20:47