StoryEditor
SportPOBJEDA KOD KUĆE

Treća Hrvatska nogometna liga - jug 27. kolo: Primorcu „trica“ u njegovu domu!

Piše Ivica Gjergja
1. svibnja 2021. - 19:52
Trener SunaraI.g.

PRIMORAC – SLOGA  2:1 (1:1)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Mišo Krešić (Metković) 6,5 . Pomoćnici: Trković i Palfi.

Strijelci: 0:1 Pezo (16), 1:1 Lazarevski (38 -11 m), 2:1 Okechukwu (60),

Najbolji igrač: Stefan Lazarevski (Primorac).

Crveni karton: trener Boris Pavić (Sloga) 38. minuti.

PRIMORAC: Stojanov 7 , Kevin 6,5 (od 85. Banić-), Birkić 6,5 , Klopp 6,5 , Lazarevski 7,5 , De Angelis 7 , Flifa 6,5 (od 90. Pavičić-) , Labus  6,5, Pranić 7 , Okechukwu 7, Jurišić 7 . Trener: Krešimir Sunara 7.

SLOGA: Šolić 6,5 , Andabaka 6 , Boljat 6 , Boko 6,5 , Gotovac 6(od 62. Boban-) , Marović 7, Romić 6(od 77.Pranjić-), Pezo 7 , Bratim 6 (od 62. Gizdić-) , Copić 6 , Vuković 6 . Trener: Boris Pavić - .

Da će biti izuzetno teška utakmica za domaću momčad vidjelo se već na samom početku utakmice. Gosti su bez imalo respekta počeli napadački i odmah u trećoj minuti izveli lijepi dupli pas Marović i Pezo, ovaj potonji tuče tik pokraj gola. Uzvratili su domaćini u 14. minuti, lijepo se jedne lopte dokopao Okechukwu na lijevom boku pretrčao dvojicu, izvrsno na desnoj strani pronašao Kevina, ovaj se spetljao umjesto da loptu zakuca u gol.

Samo minut kasnije gosti ne praštaju, koriste poklon obrane domaćina koja je pogriješila, lopte se dokopao visoki Marović pretrčao nekoliko koraka i kada je vidio na drugoj strani da se otvara brzonogi Pezo produžio mu je lijepo loptu, a ovaj zabija za 0:1.

Trgli su se domaćini pa bilježimo dvije poluprigode Lazerevskog, kada je oboren Birkić, na nekih 25 metara od gola pucao je iz slobodnog udarca u 35. minuti, no loptu je odbio vratar Šolić, u nastavku akcije De Angelis je izvrsno tukao, ali se lopta zaustavila u šumi nogu gostujućih igrača u kaznenom prostoru. U napadu domaćih nogometaša u 38. minuti loptom je probijao kroz sredinu terena Kevin, kada je ušao u kazneni prostor oborila ga je gostujuća obrana, sudac je bio u neposrednoj blizini i pokazao na 11. metara.

image
Detalj iz igre
I.g.

Siguran realizator za 1:1, bio je Stefan Lazarevski. Trener gostiju Boris Pavić je radi prigovora glavnom sucu isključen je iz sa susreta. Pokušavali su domaćini „navalivši“ pa gotovo svi igrači u kazneni prostor postići još koji zgoditak no bez uspjeha, na odmor se otišlo postignutim rezultatom.

Nakon odmora opet su gosti zaprijetili preko Marovića, no domaćini u 60. minuti postižu drugi zgoditak. Jurišić je lijepo pronašao Okecuhukwu, ovaj se izvukao obrani i lijepo poklopio loptu za vodstvo. Ne mire se gosti porazom, igraju borbeno, trse se, no ništa od toga osim nervoze i pet žutih kartona, da nije bilo veličine od igrača i čovika Maria Marovića bilo bi „gusto“, a on je sve svoje igrače smirio. Na kraju zaslužena pobjeda domaćih. 

14. svibanj 2021 20:55