StoryEditorOCM
SportOSVRT

Treća NL-Jug 30. kolo: Još da je Zadar prvi, bila bi sezona „puna šaka brade“!

Piše Ivica GJERGJA
28. svibnja 2023. - 10:23

Dan prije za trećeligaše Zadarske županije završeno je natjecanje u ovoj ligi. HV Posedraje je još u četvrtak odigralo svoj susret kao gost u Vodicama sa istoimenim ligašem i pobijedio 4:1, dok su Primorac i Zadar odigrali derbi kola i županije, a gdje je Zadar zgodicima Gorana Zakarića (dva je postiga) pobijedio 1:2.

Što se tiče derbija u Biogradu, nije imao neki poseban naboj obzirom da se već odavno, rekli bi, sve zna. Naime, Zagora je prva i njoj „pripada“ sve, dok je Zadar drugi na ljestvici i njemu može donijeti sve ako Zagora ne dobije licencu da može u kvalifikacije za Drugu ligu. Potvrde o licenci još nema, a što će biti vidjet će se uskoro. Ukoliko prvi na ljestvici ne dobije licencu, u tom slučaju tu je Zadar, prema tome nije sve još izgubljeno.

Što se tiče susreta u Biogradu bila je to jedna lijepa nogometna laganica. Igralo se dobro, bilo je dobrih proigravanja, vezlo se na terenu, probijalo bokove, i svega onoga što nogomet ima može dati na obje strane. Nije bilo rezultatskog značaja za nijednu momčad, no da je dobro uvijek izvući maksimum od igrača i pobijediti, to svakako. Iako su domaćini imali svoje prigode, poglavito u 42. minuti kada je mladi i nadareni vratar Zadra, Anđelo Subašić obranio Lazarevskom kazneni udarac sa 11 metara, ostali su bez bodova. Na drugoj strani su Zadrani preko najboljeg igrača susreta Gorana Zakarića, koji je dva puta pogodio mrežu Stojanova odnijeli sva tri boda. Jedan i drugi trener Mirko Labrović Primorac i Dragan Blatnjak Zadar dali su svim igračima prigodu da se okušaju u derbiju. Sastavi su bili šaroliki jer je kraj prvenstva, pa su neki ozlijeđeni, izostali zbog obveza, kartonirani i slično. Uglavnom viđenim na igralištu Kazimira i Silvia u Biogradu gledatelji njih 150 mogu biti zadovoljni.

Što se pak tiče Viteza, oni su u dva tjedna odnosno u posljednje dvije utakmice razveselili svoje vjerne navijače, kojih je uzgred budi rečeno bilo i u Vodicama. Naime, u srazu sa GOŠK Dubrovnikom 1919, kolo (29) prije Vodica (30) igrači Viteza podarili su svojim navijačima čistu pobjedu od 3:0, da bi u Vodicama bili daleko bolji od domaćina i udijelili im četiri komada pobijedivši 4:1. Zgoditke su postigli Mario Pedišić, Marko Jordan i dva Lovre Čirjak, te se na najbolji mogući način oprostili od navijača za ovu natjecateljsku godinu. Podsjetimo da je Čirjak trenutno vodeći strijelac lige sa 20 postignutih zgoditaka ispred Ivana Krajine (Zagora) koji ima 18, te Karla Torbarine (Zadar) 16. Može se reći da su Vitezovi ispunili plan četvrti su sa 45 bodova.

Da je Zadar prvi, bilo bi sezona „puna šaka brade“ za županijske trećeligaše.

Podsjetimo da je na ljestvici prva Zagora sa 62, drugi Zadar 57, četvrti HV Posedarje i peti Primorac sa 45 bodova!

23. travanj 2024 18:10