StoryEditorOCM
SportOSVRT

Treća nogometna liga jug 24. kolo: zadarski trećeligaši uzeli četiri boda, Zadar nadmoćan i na Klisu!

Piše Ivica GJERGJA
16. travnja 2023. - 17:58

U ovom kolu igrači HNK Zadra su osvjetlali obraz, Primorci su uzeli bod, Vitezovi su poraženi, a na uvijek tvrdom i teškom gostovanju kod Uskoka na Klisu ostvarili su Zadrani visoku pobjedu te popravili svoj bodovni saldo (47 bodova-drugi na ljestvici). Istina za Zagorom koja je i u Dubrovniku protiv tamošnjeg ligaša odradila dobro posao pobijedivši 3:0, zaostaje 12 bodova. Rekli bi - trka udvoje se nastavlja.

Što se pak tiče igre Zadra na Klisu može se reći da ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje njihova pobjeda, napad je funkcionirao upravo onako kako traži njihov trener Dragan Blatnjak i njegov stožer, a obrana je jednom kiksala kod gola Uskoka. U 31 minuti su poveli Zadrani na asistenciju Čurjurića, "matador" Bubalo je zabio za vodstvo. Nakon toga povisio je Torbarina s vrha kaznenog prostora, da bi isti igrač i treći gol postigao te se prometnuo u igrača susreta. Četvrti je djelo Zakarića iz poluvoleja nakon ubačaja duge lopte koju on sprema u gol. Voditi 4:0 sve govori o kvaliteti koju ima Zadar. Evo što je kazao prvi čovjek struke trener Dragan Blatnjak.

- Od prve do zadnje minute pokazali smo kvalitetu koju nesumnjivo imamo. Pokazao je to i govor tijela momčadi od prvog trenutka na terenu, pa sve zasluge idu našim igračima. Došli smo po ono što realno možemo, a to smo i uzeli. Nema tu neke pretjerane euforije. I ranije je Zadar bio raspoložen i razigran na gostovanjima, pogotovo u Opuzenu i Makarskoj, ali ne i efikasan. No pala je najavljena subotnja kiša, nebo se otvorilo, a otvorilo se i Zadranima. Nisu nas dosad mazile gostujuće utakmice, jer nismo uspijevali otvoriti utakmicu zgoditkom. Sada jesmo i idemo dalje, kazao je Blatnjak.

Što se tiče Primorca iz Biograda, kompletan nogometni puk okolice očekivao je pobjedu, jer su igrači Primorca tjedan dana prije ostvarili veliku i vrijednu pobjedu nad jednim od najboljih momčadi u ligi Sinjskim Junakom. Očevidno je da su platili ceh toj pobjedi, jer u njihovom sastavu protiv vrlo dobrih Vodica nije bilo nekoliko standarnih prvotimaca tako da su i to gosti dobro naplatili uzeli veliki bod (rezultat je na kraju bio 0:0).

U jednom trenutku pred sam kraj susreta mogli su i sva tri uzeti, no priseban je bio najbolji pojedinac na terenu stoper Dino Kulaš i otklonio opasnost. Dečko je, kad o njemu govorimo, pokazao kako se bori za boje svoga kluba, svoje suigrače je poticao, bio neprelazan, upošljavao i uvijek bio na pravom mjestu. Ne samo da se od Primorca očekivalo više nego je i mogao u nekoliko navrata riješiti zgoditcima pobjedu, ali nije bilo dobroga realizatora, a pored toga veza je bila totalno indisponirana. U Vodicama je bilo očigledno da "naše gore list" trener Kristijan Tuta radi vrlo dobar posao. Momčad mu je odlično posložena i pitanje zašto su šesti je izlišno. Kad se vrate ozlijeđeni, u Primorcu će biti sigurno bolje. Inače na ljestvici je Primorac četvrti sa 39 bodova, ima komotnu situaciju, a trebao je i više, jer ima igrački i trenerski kadar za to.

Vitezovi nakon dobrih nekoliko izdanja nisu uspjeli rekli bi "preplivati" Neretvu, izgubili su susret 1:0 i neraspoloženi se vratili doma. Tužan je bio i njihov vozač (MK) koji ih je tijekom susreta vatreno bodrio, no i to nije pomoglo. Poraz nije smak svijeta treba se okrenuti sljedećim susretima dobro se spremiti i zaigrati te pobijediti protivnika. Što se pak tiče borbenosti, želje, volje i htjenja igrača Viteza u srazu s Neretvom, tu nitko nema primjedbi no bodovi su otišli u nepovrat. Vitezovi će, uvjereni smo, skupiti snage i zaigrati bolje već u sljedećem kolu i ostati visoko na ljestvici, jer je to dobar i potentan kadar.

Redoslijed na ljestvici:

Zagora 59, Zadar 47, Junak 45, Primorac 39, HV Posedarje 36...

22. listopad 2024 03:48