StoryEditorOCM
SportVRATILI SE IZ MINUSA

Treća nogometna liga Jug 26. kolo: Primorac bolji od Zagore! Zaslužen preokret i pobjeda 2: 1!

Piše Ivica GJERGJA
29. travnja 2023. - 21:42

PRIMORAC – ZAGORA 2:1 (1:1)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvijo. Gledatelja 200. Sudac: Lukša Klaić (Konavle) 6. Pomoćnici: Krešić i Radonić.

Strijelci: 0:1 Krajina (13-11m), 1:1 Okechukwu (36), 2:1 Okechukwu (48).

Najbolji igrač: Okechukwu (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov (7), Mandaw (7), Torbarina (7), Kulaš (7,5), Bitunjac (7) (od 78. Novosel-), Nakić (7), od 90. Novosel-), Skybinskyi (7), Pavlović (7), Okechukwu (7,5), Juruišić (7). Trener: Mirko Labrović (7).

ZAGORA: Lukač (6), Mijić (6), Šupe (6,5), Blažević (6,5), Ivanišević (7) (od 78. Arambašić-), Zeljković 6,5), Mrčela (7), Mornar (6,5) od 70. Dadić-), Gabrić (7), Božić (7) od 70. Rodić-), Krajina (7). Trener: Boris Pavić (7).

image

Primorac - Zagora

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Prvi dio susreta obilježila su dva zgoditka, na svakoj strani po jedan, u fer i korektnoj igri.

Bolje su krenuli gosti koji već u četvrtoj minuti prijete opasano Stojanovu preko Krajine. U 13. minuti dosuđen je kazneni udarac za Zagoru koga je Krajina iskoristio. Dojma smo da nije bio, no sudac je glavni i on odlučuje.

Nastavljena je dosta dobra rovovska borba između dva kaznena prostora, u kojoj su domaćini imali više „poremećaja u igri“.

image

Primorac - Zagora

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Kada su stavili sve na svoje mjesto, a njihov trener Labrović izgubio dobar glas, pao je i zgoditak. Prije zgoditka lijepu akciju se izveli trio Jurišić-Nakić i Bitunjac, no Lukač brani, da bi u 36. minuti Jurišić jednu visoku loptu ubacio u kazneni prostor Zagore, Okechukwu je bio najsnalažljiviji i zabio za poravnanje 1:1.

Na poluvrijeme se otišlo s ovim rezultatom. Dugo je svoje u svlačionici držao domaći trener Labrović, primili su „udaraca“ kako igrati u nastavku. Urodila je „jezikova juha“ pa su već u 48. minuti postigli zgoditak.

image

Primorac - Zagora

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Na sredini igrališta Mandaow je izborio jednu loptu, krenuo s njom nekoliko koraka i dao u for Okecukwu koji je pored vratara Lukaša šalje u prazan dio mreže za 2:1.

Nema predaje, vikao je trener Boris Pavić igračima Zagore, koji preuzimaju igru u svoje noge, no sigurna je obrana na čelu koje je Dino Kulaš i Mate Stojanov, kao i drugi igrači. Borba je bila viteška, upravo kakvu, iako oslabljeni igrači Primorca, žele i trebaju igrati. Pobijediti pretendenta za prvaka ne događa se često. Navijači gosta Pašaice su svesrdno bodrile svoje igrače tijekom cijelog dijela susreta. Zaslužena pobjeda Primorca.

- Nakon dugo vremena jedan poraz koji se dogodio u odličnom ambijentu. Mi smo poveli u ranoj fazi susreta, ali su nas individualne pogreške koštale bodova i preokreta. Moram čestitati Primorcu na pobjedi, oni su iskoristili svoje prilike, mi nismo, iako smo imali dominaciju, poglavito u drugom dijelu. Dva individalna propusta odlučili su pobjednika, idemo dalje nastaviti natjecanje u pozitivnom ritmu, kazao je trener Zagore Boris Pavić.

image

Primorac - Zagora

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

- Hvala na čestitkama, ja bih prije svega čestitao mojim igračima jer su se znali vratiti nakon minusa od jednog zgoditka gosta, te mislim da smo tek tada uhvatili konce naše igre, izdominirali i nagrada je bio naš gol za poravnanje rezultata u 36. minuti. Znali smo način i ideju kako utakmicu pretočiti u svoju pobjedu i to se ostvarilo u početnoj fazi drugog dijela, kada je brzonogi Okechukwu zabio svoj drugi gol. To je onaj forte kojeg imamo, a kada pobijediš lidera prvenstva znači da smo taktički odradili dobro susret, a da nismo imali Luku Vodopiju, Vicu Birkića, neoporavljen je Frane Bitunjac, te Nikola Jurišić... dečkima još jednom kapa do poda. Čestitke Zagori na prvom mjestu, kazao je trener Primorca Mirko Labrović.

24. travanj 2024 18:23