StoryEditorOCM
SportHNK ZADAR KOD KAMENA

Trener Blatnjak pred utakmicu u Ivanbegovini: “Moramo vjerovati u sebe i doma donijeti tri boda”

Piše Zadarski.hr
31. ožujka 2023. - 11:59

U 22. kolu 3. NL Jug u subotu (16.30 sati) Zadar gostuje u Ivanbegovini kod pretposljednjeg Kamena koji se bori za trećeligaško preživljavanje.

Iako su trenutno pretposljednji klub među dalmatinskim trećeligašima s ne baš laskavim prvenstvenim statusom prvog do fenjeraša, Kamen iz mjesta Ivanbegovina i općine Podbablje nipošto nije momčad koju treba podcijeniti. Prije dva tjedna vodeća Zagora jedva je izvukla bod na igralištu Kamena, a prošle su nedjelje Crni iz Podbablja u crno zavili GOŠK iz Kaštela. Bila je to prva gostujuća pobjeda Kamena u sezoni i druga proljetna, pa su Crni u svega šest proljetnih utakmica uhvatili čak 8 bodova, ili samo 2 manje od kompletnog učinka iz jesenske polusezone.

Momčad koja je na jesen popila 9 komada od Neretve i dva puta primila po 6 zgoditaka od Sloge i kaštelanskog GOŠK-a, danas ipak više nalikuje kamenom Transformeru nego plastičnim Lego kockicama. Kamen jednostavno želi ostati među dalmatinskim trećeligašima.

– Pojačali su se, imaju dosta novih igrača jer se bore za trećeligaški status. To nije ista momčad kao u prvom dijelu sezone. Utakmica s Kamenom bit će zato teško gostovanje, ali ispada da nam je svako gostovanje teško. Dat ćemo sve od sebe, moramo napokon pobijediti u gostima – kaže trener Dragan Blatnjak u najavi subotnjeg gostovanja. Zadar ovog proljeća ne zna za pobjedu na gostujućim travnjacima: u Posedarju je pretrpio jedini proljetni poraz (1:2), dok je iz Opuzena (0:0) i Makarske (0:0) na Stanove dva puta donosio po bod. Jedan zgoditak Zadra tijekom 270 gostujućih minuta u nevjerojatnoj je opreci s 12 golova postignutih na Stanovima. U Zadru plavo-bijeli zabijaju 4 po utakmici, a na gostovanju gotovo nevidljivih 0,3 gola. Prilika je, doduše, bilo više nego dovoljno. U Opuzenu i Makarskoj bilo je ukupno desetak izglednih, pa je pravo čudo kako Zadar nema koji zgoditak više te poneki bod zaostatka manje za vodećom Zagorom. Zadar za prvenstvenim liderom zaostaje krupnih sedam bodova, pa je svaka utakmica imperativ.

– Nemamo više pravo na kiks, ali također nemamo pravo reći kako sigurno pobjeđujemo. Imamo najuvjerljiviju momčad u ligi, no ona ima dva lica. U Zadru igramo vrhunski, zabijamo lakoćom, dok u gostima igramo u grču. Nikako da se sastavimo s rezultatom. Iako još nismo pravi na gostovanjima, moramo nastaviti vjerovati u sebe i kući napokon donijeti sva tri boda – dodaje zadarski head coach. Utakmica Kamen – Zadar igra se u subotu 1. travnja od 16.30 sati na igralištu Kamena u Ivanbegovini.

19. travanj 2024 07:21