StoryEditorOCM
SportU PETAK

Trener Helbich uoči utakmice sa Splitom: "U igru ulazimo s nekim novim mogućnostima koje možda nismo prezentirali ranije"

Piše Dražen Žura
19. svibnja 2022. - 13:32

Zadar posve spremno ulazi u prvi dvoboj sa Splitom u poluzavršnici HT Premijer lige, još uvijek s „krunom” košarkaškog prvaka Hrvatske! Uz malo više spretnosti i opreza mogli su sačuvati „jedinicu” pa se ne bi moralo u prvu priču ulaziti na Gripama. Split svoju nije ispustio, međutim, kroz sezonu Zadrani su tri puta slavili kao gosti, ali odmah u startu svi odbacuju tu opciju, odnosno, razmišljaju drukčije.

- Čeka nas neka posve druga utakmica u koju jedni i drugi ulazimo s nekim novim mogućnostima koje možda nismo prezentirali ranije. Ono što je iznimno važno jeste ulazak u utakmicu, pri čemu je nužno biti jako koncentriran, jer prve minute mogu odrediti tijek utakmice. Istina, poznajemo se dobro, onda držim kako je potrebno biti spreman na agresivnost Splita koji ima tu energiju kojom nas može pritisnuti – misli Srđan Helbich trener Zadra koji je također naglasio da sve što se moglo vidjeti u proteklim utakmicama ove dvije momčadi, doista, treba gurnuti u stranu.

Primjetno je kako Zadar nije na onoj razini forme koju su zasigurno očekivali, uostalom, nedavno su tek prekinuli crni niz poraza koji ih je stajao prednosti domaćeg terena.

- Istina, nisu očekivali tu seriju poraza koju ničim ne želim pravdati, iako je kroz to razdoblje bilo i ozljeda i viroze. To smo ostavili iza sebe, idemo na Gripe s nastojanjem da odigramo daleko bolje nego smo to radili u zadnje vrijeme. Bitno je istaknuti kako smo kompletni, igrači su također u stranu gurnuli tu činjenicu o tri naše pobjede u gostima. Fokusirani su isključivo na ono što nas očekuje u novoj priči, jer svi imamo istu želju – kazao je Helbich .

Nije se trener zadarske momčadi izrazio do kraja, ali je zasigurno mislio kako se cilja obraniti naslov prvaka, što nije nimalo lagan zadatak. Osobito iz razloga što su se „žuti” jako digli u odnosu na neka izdanja od ranije, dok je prva utakmica tek ulazak u zonu u kojoj se lovi nešto veliko...

- Svi su mogli primijetiti kako Split nije ona momčad koja se u konkretno u regionalnoj AdmiralBet Aba ligi borili za ostanak što ih je jako pritiskalo. Skinuli su taj teret s leđa i igraju puno komotnije, oslobođeni, neopterećeni rezultatom, ali dovoljno svjesni da imaju energiju i kvalitetu kojom se mogu nametnuti svima. Na nama je, opet ću ponoviti da u utakmicu uđemo maksimalno koncentrirani – zaključio je Helbich.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz izravni TV prijenos u programu Arenasport.

 

27. travanj 2024 02:01