StoryEditorOCM
SportDRAGAN BLATNJAK

Trener HNK Primirac pred početak prvenstva u Trećoj HNL - Jug:“Borit ćemo se za sam vrh ljestvice“

Piše I. Gjergja
19. kolovoza 2023. - 14:19

Pri kraju jednog od završnih treninga HNK Primorca za početak nove natjecateljske sezone u Trećoj HNL –Jug koje počinje 26. kolovoza, na igralištu Kazimir i Silvio, trener Dragan Blatnjak sa svojim stožerom ne popušta nikome već tjera svoje pulene.

-Pripreme su protekle u najboljem redu iako su igračima bile „dosadne“, no ovaj dio je jako bitan i za start sezone. Imali smo pored treninga i dosta prijateljskih utakmica, odigrali „Kup Biograda“ na kojem su nastupali Zadar, HV Posedraje, Vodice i mi. Iako je hvale vrijedan, imam jednu zamjerku što se tiče trenažnog procesa, odmah nakon prvog tjedna priprema. Osobno sam zadovoljan tim turnirom i onim što sam vidio. Odigrali smo dvije utakmice, igrali sa HV Posedarjem koji je u samom vrhu. Također susret sa Vodicama smo odigrali rezultat je bio velik u našu korist 7:0. Nakon kupa odigrali smo susret sa Uskokom kojeg smo riješili u svoju korist 4:0 te odigrali susret sa Splitom, pobjeda je bila naša 1:0. U potpunosti sam upoznao ekipu, imam dobar sastav iskusnih pojedinaca, posebno u obrani u zadnjoj liniji. Bilo je igrača koji su dolazili na probu, no ostao je jedan mlađi koji će nam dobro doći jer moramo imati igrače mlađe od 21 godine.

Zadovoljni ste odrađenim u tijeku priprema?

-Da. Bile su vrućine, nije bilo ugodno, ali ukupno sam zadovoljan. Dečki su se svojski trudili, borili pošteno i korektno su odradili sve faze priprema. Generalka će dosta tog pokazati.

Odrađeno je sve dobro, koji je cilj?

-Cilj je biti bolji nego prošle sezone. Prošle sezone bili smo šesti (isti broj bodova 45 kao i HV Posedarje koji je bio četvrti). Imamo tradiciju, bili smo u samom vrhu ljestvice, pa ako bude malo sreće i još neke stvari da se poslože, a kako smo dobro radili možemo biti konkurenti svim ostalim ekipama u ligi i zauzeti visok plasman.

Po Vama tko je favorit lige?

-Svakako da je to ovaj trojac Zadar, Zagora i HV Posedraje. Imaju najbolje momčadi i sigurno je da će nositi vrh ljestvice.

Možemo li reći da se Dragan Blatnjak i HNK Primorac vole javno, s obzirom da je ovo treći put u ulozi  trenera?

-Ma što bi vam mogao reći nego da sam zadovoljan, lijepo mi je u Primorcu, okružen sam divnim ljudima. Ljudi se trude i milina je raditi u takvom okružju, ulažu u nogomet, a ja guštam u tome. Primorac će igrati napadački borben nogomet na radost svojih navijača.

04. svibanj 2024 12:22