StoryEditorOCM
SportRAD I DISCIPLINA

Trener HNK Zadar Blatnjak uoči utkamice protiv Karlovca: "Nema kalkulacija, idemo na sve, ali pametno!“

Piše Ivica GJERGJA
8. lipnja 2023. - 14:48

Koliko god se temperatura na termometru penje, toliko se kuha na treninzima HNK Zadar koji se priprema za prvi dvoboj s Karlovcem za kvalifikacijski susret za Drugu NL.

Trener Dragan Blatnjak i njegov pomoćnik Vedran Ješe nadziru treninge i ispravljaju ako nije napravljeno kako oni misle da treba biti. Stvari dovode gotovo do automatizma. Prigovora igrača nema, svi su kao jedan, a stiče se dojam kako traže još više što govori o tome kako im je drago jer su izborili kvalifikacije. Prolazeći pored jedne grupe napadača, koji su vježbali neke akcije i izvodili nabacivanje u kazneni prostor, netko je od njih rekao:

- Sraz s Karlovcem nam je biti ili ne biti. Nadam se da ćemo slaviti!

Bilo bi divno slaviti, no ne treba zaboraviti da je Karlovac odlično posložena momčad i da u svojim redovima imaju nekoliko odličnih prvoligaških igrača, dobrog trenera Igora Pamića i još mnogo toga. No, ni Zadar nije za "baciti", a upravo zbog toga trener Blatnjak "spušta“ loptu i trži rad i mir. 

- Pored intenzivnih treninga koje dakako dobro doziramo i sa odmorima, intenzivno skupljamo sve informacije o našem protivniku za prvi sraz na Stanovima. Očekujem tešku, tvrdu, borbenu utakmicu, znamo da je od svih ekipa koje su u kvalifikacijama, Karlovac najbolji te se s njim treba uhvatiti u koštac. Mi nemamo pravo na kalkulacije i kukanje i dobro je što smo dobili priliku, a sada ju treba dobro iskoristiti. Što se tiče igračkog kadra, sve je u redu i vjerujem da ćemo biti kompletni. Sigurno je da prva utakmica neće riješiti dilemu tko ide dalje, no vjera u naše vlastite snage i mogućnosti je velika i trebamo je iskoristiti – idemo na sve, pametno. Dat ćemo sve od sebe da učinimo najbolje što možemo, kazao je Blatnjak.

Prvi susret Zadar – Karlovac igra se 11. lipnja u 17,30 sati na Stanovima u Zadru.

 

25. travanj 2024 10:01