StoryEditorOCM
SportIZ TREĆELIGAŠA

Trener Krešimir Sunara: Da je moguće, opet bi napravio istu „grešku“ i došao u Primorac!

Piše Ivica GJERGJA
9. svibnja 2021. - 15:19

Na samom kraju utakmice koja se vodila između Vodica i Primorca i na kraju završila u korist momaka iz Biograda, igrači Primorca su poletjeli jedan drugom u zagrljaj slaveći vrijednu pobjedu. Zadovoljstvo kod pratitelja i navijača vidljivo je na svakom kutu Biograda, a kod igrača, struke i Uprave kluba vlada umjeren optimizam, bez velike euforije.

U posljednja dva kola uzeli su dvije pobjede te su Primorci ojačali svoj bodovni saldo. Rekli bi „lakše se diše“, a čovjek koji je bio optimista kada je dolazio u klub, trener Krešimir Sunara, uspio je u kratko vrijeme povezati konce, razbiti apatiju u momčadi, vratiti vjeru u vlastite snage i znanje, a nakon dobrog rada rezultati mu se vraćaju u vidu pobjeda i bodova.

- Nije mi bilo lako kada sam došao, imali su slab bodovni saldo, trebalo je sve povezati u najbolji mehanizam, stvoriti kemiju koja nam je potrebna. Nije to išlo tako lako, no s vremenom je sve došlo na svoje. Igrači su me prihvatili, Uprava podržala iako nam nije išlo, bili smo uporni, ne ostaje nam ništa drugo nego nastaviti dalje u istom tonu, u dahu nam je kazao trener Primorca, Krešimir Sunara.

- Heterogeni smo igrački, imamo Vedrana Ješu (40), s kojim sam još ja igrao i mladce kao što su vratar Stojanov i igrač Birkić (19). Trebamo stvoriti dobru suradnju među njima, a ne samo njima, trebamo zadovoljiti i nogometni puk dobrom igrom i pobjedama. Ne ide baš sve kako bi mi htjeli, no uporni smo, borit ćemo se, a i uvjeren sam da bi na kraju natjecanja mogli biti u vrhu lige.

Koga biste od igrača izdvojili?

- Za dobro, ali i za ono manje dobro svi smo krivi i zaslužni. Moj način rada je takav da ovog trenutka ne bi izdvojio nikog od mojih pulena, pustimo vrijeme da prođe pa će biti dosta analiza jesmo li mogli bolje i tko je mogao. Ovako ja vjerujem momčadi, oni meni, nadopunjujemo se i za svaki susret dobro „kliknemo“ što i kako treba napraviti.

Bili ste u Zadru, u osam drugoligaša trener sada u Biograd i Primoracu?

- Biograd je divna sredina, a Primorac klub koji se samo poželjeti može. Imam prijatelja tu, a u nogometu su stvarno "doma", svi se razumiju u balun, što nekad i nije dobro. No, nosimo se s tim dobro i da je moguće vratiti bi se opet i napravio istu „grešku“ te došao u Primorac, kaže nam Sunara.

20. travanj 2024 05:34