StoryEditorOCM
SportIZ HNK ZADRA

Trener Marin Oršulić u NK Solinu! Odlijeva se kvalitetan kadar nakon neuspješnih kvalifikacija za Drugu ligu...

Piše Ivica GJERGJA
7. srpnja 2024. - 09:06

Posljednju sezonu svog trenerskog posla Marin Oršulić proveo je na čelu stručnog stožera HNK Zadra, te ovaj klub doveo do prvog mjesta u Trećoj NL-jug i kvalifikacija za popunu Druge NL. Marin je sa Zadrom igrao dvije kvalifikacijske utakmice i nije uspio doma, iako je imao povoljan rezultat sa gostovanja. No bez obzira na sve trebao je ostati još u Zadru, ali je zov NK Solina i kako nam je kazao „obiteljskih obveza“ bio jači, pa je prihvatio novi klub. Sa Zadrom je sve završio u suglasju tako da Marin iza sebe nema nikakvih „repova“, te je mogao potpisati za Solin.

- Vjerujte da sam se srodio sa Zadrom kako gradom i tako klubom. Teško mi je, no imam obiteljskih obveza koje su me jednostavno dovele u Solin, a klub me je htio tako da smo se brzo suglasili i našli. Sa Zadrom sam se rastao ljudski i vjerujte uvijek ću rado dolaziti, a nikad ne kaži nikad da se jednog dana ne vratim i na mjesto trenera. Zadru želim mnogo uspjeha u njegovom nastavku natjecanja i da učini korak više u budućnosti, kazao nam je Oršulić.

Kako smo saznali, u NK Solinu su Oršuliću dali jednoglasnu podršku svi članovi izvršnog odbora. Podsjetimo da je Oršulić imao bogato igračko iskustvo, bio najmlađi kapetan NK Zagreba te igrao u dosta inozemnih klubova. Kao trener dokazao se vodeći Neretvanca, Jadran LP, Croatiu iz Zmijavaca i Zadar. Stekao je veliko iskustvo radeći sa klubovima, te reputaciju stručnjaka koji daje priliku razvoju mladih igrača, a momčadi mu igraju napadački, agilan i dinamičan nogomet.

24. srpanj 2024 17:45