StoryEditorOCM
SportZADARSKE SNAGE

Trener Nikola Marketin postao izbornik boksačke reprezentacije za kadete i mlađe kadete!

Piše Ivica GJERGJA
14. lipnja 2021. - 13:45

Lijepa vijest širi se brzinom munje, pa je tako jedna došla i u Zadar točnije u BK Ares gdje je odlukom čelništva Boksačkog saveza Hrvatske, Nikola Marketin, inače diplomirani specijalist kineziologije i trener BK Aresa izabran za novog izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete i mlađe kadete. Trener reprezentacije je Matej Matković iz BK Osijeka.

Svakako da je ova odluka donesena temeljem postignutih rezultata ovih ljudi u njihovu dosadašnjem radu, ali i temeljem kriterija koji vladaju u HBS-u.

Čestitajući Nikoli na izboru za izbornika, prisjetili smo se da je već bio izbornik za 2019. godinu sa svojim klupskim kolegom Vedranom Bajlom iz BK Ares i Morisom Tankovićem iz BK Arena (Pula).

- Sretan sam na izborničkoj funkciji jer je očevidno da se vrednuje rad i rezultati. Naš klub BK Ares je zadnjih godina najuspješniji klub u Hrvatskoj. Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadete smo od 2018. do 2021. godine osvojili ukupno 29 medalja od čega 11 zlatnih, 9 srebrnih i 9 bronci. Ove godine smo jako blizu osvajanja Prve hrvatske boksačke lige gdje smo nakon dva održana kola uvjerljivo na prvom mjestu i to redom BK Ares 51, BK Leonardo 32, BK Rijeka 29, priča nam Nikola.

U suradnji s Vedranom Bajlom trener je u BK Ares gdje uči mlade boksače, educira ih i pruža im socijalnu dimenziju.

- U prvom redu zadaća nam je odgojiti mlade boksače u prave ljude, a boks nam je važan jer je plemenita vještina. Mi imamo rasadnik mladih u klubu, a također i u reprezentaciji s kojom ćemo odraditi dva ciklusa priprema i to sve u cilju dobre pripreme za Europsko prvenstvo koje će se održati u BiH u Sarajevu od 10. do 21. kolovoza ove godine, kaže nam Marketin.

Gdje i kada ćete održati cikluse priprema?

- Funkciju izbornika ću sigurno odraditi maksimalno ozbiljno u studioznom praćenju i analiziranju boksača, što tko i koliko može. Prvi ciklus ćemo održati u Mrkoplju s 20 boksača, gdje ćemo se uvjeriti u mogućnosti svakog boksača. Tu ćemo izabrati najbolje i onaj dio koji izaberemo, s njima ćemo održati završni drugi ciklus u Zagrebačkom boksačkom centru, do odlaska na Europsko u Sarajevo, govori nam Marketin.

19. travanj 2024 14:49