StoryEditorOCM
SportANALIZA SEZONE

Trener Primorca Krešimir Sunara: ‘Nije bilo lako. Igrače s tri kontinenta i pet govornih područja trebalo je ukomponirati u jednu cjelinu‘

Piše Ivica Gjergja
1. srpnja 2021. - 15:49

Kada se prvenstvo okonča slijedi analiza što je bilo dobro a što nije, u svakom kolektivu, pa su tako učinili i u biogradskom Primorcu. Primorac je u Trećoj HNL Jug osvojio 43 boda, zauzeli su 10. mjesto na ljestvici, a pored toga osvojio županijski kup, što je dodatni uspjeh, koji je pošao za nogom malom broju klubova u Zadarskoj županiji. Primorac je do sada osvojio deset kupova, dva uzastopno posljednje dvije godine.

Primorac je kroz prvenstvo igrao „toplo – hladno“, gubile su se utakmice koje nisu trebale, a došlo je i do promjene trenera. Otišao je Mirko Labrović, a naslijedio ga je sportski direktor Leo Šarić, da bi u posljednja nepuna tri mjeseca „kormilo“ držao Krešimir Sunara. Evo što nam je kazao:

- Kada me je zvao predsjednik Primorca Darko Banić niti jednog časa nisam dvojio da dođem u Biograd i vodim prvi sastav. Brzo smo se dogovorili oko svega. U tom trenutku ekipa je ušla u jednu rezultatsku krizu, pa je trebalo u kratkom periodu momčad vratiti na pobjednički kolosijek. Iako je momčad satkana redom od vrlo dobrih igrača, nije išlo baš lako. Igrače sa tri kontinenta i pet govornih područja trebalo je ukomponirati u jednu cjelinu koja će kontinuirano davati rezultate. Svakodnevnim radom na treninzima, pojedinačnom i kolektivnom komunikacijom, rezultati su polako stizali.

Što je vrijeme odmicalo mi smo bili sve bolji i prezentacijom koja je u konačnici donosila pozitivne rezultate. Zadnjih odigranih deset službenih utakmica ostvarili smo sedam pobjeda, jednu utakmicu igrali smo neodlučeno, a imali smo dva poraza, kazuje Sunara.

image
Krešimir Sunara
I. Gjergja

Jeste li na koncu zadovoljni postignutim rezultatom?

- U ova nepuna tri mjeseca provedenih u Primorcu ostvarili smo cilj: maknuli smo se od zone koja vodi u niži rang i osvojili Kup. Kad govorim o igračima izuzetno sam zadovoljan pristupom i radom na treninzima svih igrača kao i sa svojim stručnim stožerom, prvim suradnikom Stipom Banićem i trenerom golmana Radom Šimunovim. Moram navesti da smo u mojem mandatu odigrali 14 prvenstvenih i četiri kup utakmica te ostvarili deset pobjeda, pet poraza i tri neriješena rezultata. U zadnjoj utakmici osvojili smo Kup županije i ostvarili plasman među 64 ekipe u Hrvatskoj, sezonu smo uspješno doveli do kraja. Primorac je dobro posložen klub.

Još nešto?

- Koristim prigodu da se zahvalim svima u klubu, od tete Zdenke, oružara Ljube, igračima, stožeru, direktoru Šariću i predsjedniku Baniću na izuzetnoj suradnji. Bilo mi je zadovoljstvo biti dio lijepe priče Primorca iz Biograda, kazao je Sunara.

25. travanj 2024 06:45