StoryEditorOCM
SportPORAZ U JAZINAMA

Trener ‘Punte‘ Roko Jurlina: ‘Žao mi je što smo izgubili, ali nećemo se predavati‘

Piše Ivica Gjergja
26. travnja 2022. - 13:40

Nakon poraza od Furnira (74:91) u Jazinama u 8. kolu Lige za ostanak, igračima Sonik Puntamike ne može se osporiti to da se nisu trudili, no širina klupe i kvaliteta je bila na gostujućoj strani. Furnir je ovom pobjedom osigurao ostanak, a Sonik Puntamika?

Preostaje im nadigravanje sa Vrijednosnicama Osijek. 

- Nismo imali onu razinu energije koja nas je inače krasila, dok je Furnir pogađao šutove u ključnim trenucima. Žao mi je što smo izgubili, ali nećemo se predavati. U idućem kolu idemo u Osijek koji je također poražen, imamo pobjedu više od njih te se borimo za predzadnju poziciju koja nas vodi u dodatne kvalifikacije. I sami vidite u kakvim uvjetima funkcioniramo i što se uokolo događa. Ovo mi je možda i najtežih mjesec i pol dana u životu. Gubim energiju na sve, a najmanje na košarku, no nadam se da ćemo se skupiti i izvući. Čitavo vrijeme funkcioniramo na gornjoj granici svojih mogućnosti i zaista je teško. Vezali smo tri pobjede, odigrali smo dobre utakmice u Šibeniku i u Sinju, međutim vidljivo je da padamo u onim trenucima kada do izražaja dolazi dubina rotacije. Nadam se da ćemo uspjeti izdržati do kraja sezone, da ćemo slaviti u Osijeku i da ćemo u kvalifikacijama imati priliku izboriti ostanak- rekao je trener Sonik Puntamike Roko Jurlina.

Da bi ostvarila ostanak u ligi (ovdje ćemo govoriti samo o Ligi za ostanak) za „Puntu“ bi se trebalo dosta toga posložiti. Ostala su još dva kola do kraja. Trenutno je Adria Oil Škrljevo prva i najvjerovatnije će tu  ostati.

Posljednjom pobjedom nad Sonik Puntamikom Furnir definitivno ostaje u ligi, a u opasnosti su Sonik Puntamika i Vrijednosnice Osijek, od kojih će jedna izravno napustiti kao posljednja ligu, a druga igrati kvalifikacije. Punta ima pobjedu više, te 2. svibnja odlazi 'na noge' Osijek Vrijednosnicama.

Ako Punta pobjedi igrala bi kvalifikacije, a VROS bi izravno ispao. Ako Osječani pobijede, oni su u međusobnim omjerima bolji, imali bi 3:1, a imali bi isti broj bodova,  tada će odlučiti posljednje kolo. Punti je u posljednjem kolu gost Alkar, a VROS odlazi Škrljevu i ako i nakon tih utakmica budu imali isti broj bodova ispada Punta, u ovom slučaju njima igra samo pobjeda više tada će igrati kvalifikacije, u protivnom..

02. svibanj 2024 10:35