StoryEditorOCM
SportNAJAVA UTAKMICE

Trener Zadrana, Veljko Mršić: "Čeka nas teška utakmica protiv Splita koji nam dolazi nakon poraza i sigurno će i oni htjeti isprati taj gorak okus"

Piše Dražen Žura
24. travnja 2021. - 13:28
Zadar, 220421. Dvorana Jazine. Utakmica hrvatske kosarkaske Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Sibenik. Na fotografiji: trener Zadra Veljko Mrsic.Luka Gerlanc/Cropix

Sva nastojanja Zadra usmjerena su prema očuvanju prvoga mjesta u HT Premijer ligi, odnosno, prije doigravanja za košarkaškog Prvaka Hrvatske.

U Jazine im dolazi Split koji nije u osobitoj formi, međutim, malo tko u zadarskim redovima drži kako ispred sebe imaju laganu priču. Naprotiv, sipaju se komplimenti na račun suparnika, bez obzira što na veliki derbi dolazi bez svoga kapetana Roka Lenija Ukića.

- Čeka nas jedna teška utakmica protiv Splita koji nam dolazi nakon poraza od Škrljeva i sigurno će i oni htjeti isprati taj gorak okus, također onaj gorak okus iz finala Kupa. Split je u nekoj maloj krizi, ali to je dobra momčad koja je dobro vođena od strane trenera Mile Karakaša. Široka su momčad, imaju reprezentativce Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Doista, očekuje nas jedna zahtjevna utakmica u kojoj moramo biti pravi u svim segmentima igre kako bi napravili ono što želimo, a to je pobjeda i osiguranje prvog mjesta – kazao je Veljko Mršić, trener Zadra, na čijem je tragu i Jan Palokaj, koji u posljednje igra osobito dobro.

- Znamo svi što ova utakmica nosi, pobjeda protiv Splita nam osigurava prvo mjesto i prednost domaćeg terena tijekom cijelog doigravanja što je jako važno. Znamo svi koje probleme Split ima u zadnje vrijeme, bore se "za život u ABA ligi", također im je važno da ostanu u toj bitki za prvo mjesto u HT Premijer ligi, iako su kiksali protiv Škrljeva . Kao što sam rekao i uoči nedavne utakmice protiv Cibone, mi se ne zamaramo s njima, mi znamo koje su naše prednost i znamo kako smo došli do dvije pobjede protiv njih u jednom tjednu. Ako preslikamo našu igru s tih utakmica onda mislim da možemo doći do pobjede i do tog prvog mjesta – zaključio je Palokaj.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati uz izravan prijenos u programu HRT 2.

26. travanj 2024 16:18