StoryEditorOCM
SportBOKSAČKI KLUB "ARES"

Treneri Nikola Marketin i Vedran Bajlo nastavili rad sa svojim štićenicima, pripremaju se za natjecanja koja ih očekuju

Piše Ivica GJERGJA
6. siječnja 2024. - 16:29

Netom što se „smirilo“ blagdansko raspoloženje treneri BK Arese Nikola Marketin i Vedran Bajlo, inače magistri kineziologije, nastavili su treninge sa svojim štićenicima i pripreme za natjecanja koja ih očekuju. Malo smo došetali do njih, bacili riječ-dvije, evo što smo saznali i u što smo se uvjerili.

Njihovi treninzi su zahtjevni, svatko tko uzme rukavice daje svoj maksimum, a trener Marketin nam reče:

image

BK Ares

Bk Ares/Slobodna Dalmacija

- Boksački klub Ares jest i dalje će biti mjesto gdje možete razvijati svoje vještine, ostvariti ciljeve i biti dio jedinstvene boksačke zajednice.

I dok se boksači raduju svakom udarcu, oštro oko trenera pazi na svaki njihov potez, ispravljaju svoje boksače, a u pauzi između dva treninga nam Marketin „baci“ priču o uspjehu Aresa u 2023. godini. Ares ima deset državnih medalja (jedno zlato, pet srebrnih i četiri brončane medalje), te pokal za najboljeg boksača. Njihovi članovi su nastupili na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u četiri različite dobne skupine s devetnaest boksača i boksačica. Nastup njihovih članova u sastavu Hrvatske boksačke reprezentacije bio je uspješan, na europskom i svjetskom prvenstvu, te jakim međunarodnim turnirima, „uzeli“ su osam medalja (jedno zlato, četiri srebra, tri bronce i pehar za najboljeg boksača te pehar za najborbeniji par).

Veliko priznanje za svoj rad dobio je trener Nikola Marketin mag.cin. i postao trener kadetske reprezentacije, a njegov kolega Vedran Bajlo mag. cin. trener, bio je angažiran u juniorskoj kategoriji reprezentacije.

Riječ dvije o timskom radu u boksu. Boks, iako često percipiran kao individualni sport, zapravo potiče zajedništvo i podršku među sportašima. Dok se boksači fokusiraju na individualne borbe u ringu, njihova priprema i napredak često su rezultat timskog rada i podrške. U boksu, treneri igraju ključnu ulogu u vođenju, obuci i motivaciji boksača. Ova veza između trenera i boksača često se temelji na uzajamnom povjerenju i podršci. Treneri pomažu boksačima da razviju svoje vještine, fizičku spremnost i tehniku, ali također igraju ulogu mentorstva, pružajući emocionalnu podršku i motivaciju.

image

BK Ares

Bk Ares/Slobodna Dalmacija

Trening u boksu često uključuje partnerstvo s drugim boksačima. Kroz sparinge i zajednički rad na tehnici, boksači međusobno rastu, učeći jedni od drugih. Ovaj proces jača njihovu povezanost, potiče timski duh i izgrađuje osjećaj zajedništva. Na natjecanjima, podrška među boksačima također igra važnu ulogu. Bez obzira na to što su u ringu kao pojedinci, boksači često pružaju podršku svojim kolegama iz istog tima ili kluba. Ohrabrivanje, bodrenje i dijeljenje savjeta među njima stvara atmosferu podrške koja može biti ključna za postizanje uspjeha. Kroz ovaj ciklus podrške, boksači ne samo da razvijaju svoje vlastite vještine, već uče i važnost podrške drugima kako bi postigli zajedničke ciljeve. Time se boksači ne samo natječu kao pojedinci, već grade zajednicu koja promiče uzajamno poštovanje, podršku i motivaciju, čime se boksački ring pretvara u platformu za zajedništvo i rast. E upravo ovom teže u BK Aresu.

Trener Vedran Bajlo bio je nedavno na sjajnom tečaju u Splitu. Usvojio je nova znanja o stabilnosti trupa kod mladih sportaša, vođenih prof. dr.sc. Jelenom Paušić u MovementRehab centru.

05. svibanj 2024 23:47