StoryEditorOCM
SportUPOPZNAJTE KADAR

Trenerski je posao poziv i stil života: upoznajte članove NK Zadarnova!

Piše Ivica Gjergja
22. siječnja 2022. - 12:55

Nakon uspješno završene polusezone jeseni, od osam kategorija (od početnika, papalina, tića, pionira, kadeta do juniora) koje u svom sastavu ima Nogometni klub Zadarnova, „zagrebali“ smo po struci ovog kluba, koja educira mladi nogometni naraštaj.

Ovaj klub ima sve za normalan rad na visokoj razini edukacije i davanju socijološke dimenzije koje pruža mladima. Ima educirane, izobrazovane trenere, koji to sa uspjehom mogu prenositi.

Kažu nam da je nogometni trenerski posao poziv, stil života koje sa sobom nosi brojne mogućnosti, zasluge ali i odgovornosti. Trener mora biti prisutan duhom i tijelom svakodnevno uz one koje educira, a to su učenici nogometa u ovom klubu. Evo što nam je kazao za svoje trenere voditelj Škole nogometa NK Zadrnove, Antonio Perica:

- Što se tiče naših mladih nogometaša na edukaciji i u selekcijama, naši treneri traže uvijek prostor za njihov napredak, daju svojim učenicima konstruktivne kritike, kreativne zadatke, ponavljaju zadane radnje... Svakako da će treneri pohvaliti njihov uloženi trud i isticati vrline koje pokazuju na treningu. Oni su za svoje male nogometaše podrška u svemu pa i savjetnici te modeli mentalne čvrstoće i ispravnosti sportskih stavova - istaknuo je Perica te dodao:

- Prvi su na treningu, na vrijeme dolaze, pouzdani su, motiviraju mlade nogometaše jasnoćom svojih stavova, te čvrstinom svojih uvjerenja i fleksibilnosti svog rada davati primjer. Poticati učenike na razmišljanje, kako što bolje izvesti radnje u nogometnoj edukaciji. Naši treneri to mogu a zadaću im je izgraditi mlade kako nogometno tako i da jednog dana budu vrijedni i korisni ljudi ovog društva - zaključio je voditelj Perica. 

Upoznajmo tko je tko u NK Zadarnovi

ANTONIO PERICA, (1989) - voditelj Škole nogometa, trener juniora i papalina. Trenirao: NK Škabrnja 91, NK Sabunjar, NK Zadar, NK Zara.

Kao igrač prošao je sve mlađe kategorije u Nogometnom klubu Zadar, nakon čega se opredijelio za trenersku karijeru. Paralelno s edukacijom na Akademiji Hrvatskog nogometnog saveza, počeo je trenersku praksu, te je nakon Škabrnje i Sabunjara, došao je u Nogometni klub Zadar, gdje je tri godine uspješno vodio selekciju mlađih pionira. Zajedno s nekolicinom suradnika 2019. godine osnovao je Nogometni klub Zadarnova, s ciljem da postane moderna nogometna škola, koja će odgajati generacije mladih zadarskih nogometaša.

ROBERTO VIDUKA (r. 18.01.1995.) , trener papalina i tića. Trenirao u NK Zadru, NK Zadar 1965.

U igračkoj karijeri najdulje je nosio dres matičnog NK Zadra, u čijim je redovima prošao sve mlađe kategorije i zaigrao za seniore, upisavši i 12 nastupa u Prvoj HNL. Kao jedan od najtalentiranijih lijevih bekova svoje generacije, ubilježio je i 27 nastupa za mlade hrvatske reprezentacije, postigavši i tri gola. Nažalost, nekoliko teških ozljeda koljena usporilo je njegov igrački razvoj te se već sa 23 godine okrenuo trenerskom pozivu. Nakon iskustva u matičnom Zadru te jedne sezone u NK Zadar 1965, u ovaj sadašnji  klub stigao je kao trener s UEFA B licencom te željom i ambicijom kontinuiranog napretka.

image
Roberto Viduka
Nk Zdnova

DAMIR IVANČIĆ (1967.) trener kadeta i pionira. Trenirao u NK Dubravi, NK Studentski grad, NK Maksimir.

Damir je prošao  Dinamovu školu nogometa, igravši zajedno s legendarnim vaternima Zvonimirom Bobanom, Robertom Prosinečkim i ostalima iz te generacije. Sportski put odveo ga je potom, preko NK Osijeka, do njemačkog Paderborna, gdje je ozljeda usporila njegovu igračku karijeru. Ipak, bez nogometa nije mogao pa je kasnije još niz godina igrao 2. i 3. HNL, uglavnom za zagrebačke klubove, a dvije godine proveo je i u prvoj slovenskoj ligi. Paralelno s igračkom, razvijao je trenersku karijeru, koja traje već tri desetljeća. Pola tog vijeka proveo je radeći u školi nogometa NK Dubrava, a drugu polovicu u svom matičnom NK Studentski grad, sve do prelaska u redove NK Maksimir 2020. Konstantna edukacija i želja za napretkom dovela ga je i do Zadra i ovaj klub.

PATRIK PULJIĆ (1992.), trener početnika i papalina. Trenirao u NK Zadru.

Najmlađi trener u Zadranovi u trenerske vode zakoračio je 2017 godine, kada je započeo školovanje na Akademiji Hrvatskog nogometnog saveza. Ubrzo nakon toga počeo je trenersku praksu u NK Zadru, nakon čega se priključio Nogometnom klubu Zadarnova. Paralelno s nogometnom edukacijom, Patrik završava i studij pedagogije i njemačkog jezika na Sveučilištu u Zadru.

image
Patrik Puljić
Nk Zdnova

MARKO JURLINA (1990), trener tića.

U nogometu je od osme godine i prošao je sve mlađe uzraste u Nogometnom klubu Zadar. Nakon prestanka aktivnog bavljenja nogometom, opredijelio se za trenersku karijeru. Paralelno s obrazovanjem na Akademiji Hrvatskog nogometnog saveza, počeo je raditi u NK Zadarnova kao trener najmlađih uzrasta.

image
Marko Jurlina
Nk Zdnova

ALAN SINOVČIĆ (1973.) Kondicijski trener

Alan je sigurno jedan od vodećih zadarskih stručnjaka za fizičku pripremu sportaša, iza kojega je međunarodno iskustvo te niz uspjeha s klubovima u kojima je radio, bilo da je riječ o malom ili velikom nogometu. Konstantno ulaže u edukaciju, a u Zadarnovi je zadužen za grupni i individualni rad na kondicijskoj pripremi mladih nogometaša.

image
Alan Sinovčić
Nk Zdnova

DOMINIK BRKLJAČA (1998), Asistent u školi nogometa

U ovom klubu „Katica za sve“ .  Čovjeka, kojemu je nogomet "doručak, ručak i večera", koji je na svakom treningu i svakoj utakmici na raspolaganju svima, od igrača do trenera. U je to Dominik Brkljača, nogometni entuzijast, koji je mnogo više od običnog djelatnika.

image
Dominik Brkljača
Nk Zdnova

DINO MRKIĆ  (1991) Fizioterapeut. Iskustvo rada u NK Zadru.

U nogometu je od malih nogu, prošao je sve mlađe selekcije NK Zadra, a nakon prestanka aktivnog igranja završio je studij fizioterapije. Profesionalni put ponovno ga je doveo na Stanove, gdje je četiri godine bio fizioterapeut prve momčadi Zadra, nakon čega je 2019. postao suradnik našeg kluba.

image
Dino Mrkić
Nk Zdnova
25. travanj 2024 20:38