StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA JUG

Tri kola prije kraja Zadar je najveći kandidat za ulazak u viši rang, Posedarje je čvrsto na nogama, a Primorac treba ozbiljan remont

Piše Ivica Gjergja
6. svibnja 2024. - 12:55

Zadar je tri kola prije kraja natjecanja pobjedom u Omišu 2:0 učinio korak od sedam milja kako bi zadržao ‘prijestolje‘ i igrao kvalifikacije za viši rang natjecanja. 

Igrači i stručni stožeru čelu s Marinom Oršulićem zaslužili su sve čestitke. Iako je bilo dosta onih koji nisu vjerovali u njihov uspjeh, svojim radom oni su ih razuvjerili, a u ”derbiju svih derbija” sa Zagorom na njihovu terenu, pokazali da su uistinu bolja ekipa. Ali, u Zadru ne spavaju na lovorikama, idu svojim zacrtanim putem te i nakon pobjede nad Omišom naporno treniraju kako bi bili spremni za posljednja tri susreta do kraja prvenstva. 

Protiv Omiša su demonstrirali svoju najbolju igru, u svakom trenutku su bili dominantni, znali su što žele. Istina, trebalo im je dugo dok nisu postigli prvi zgoditak, ali trebali su i sačuvati svoja vrata da ne prime zgoditak, što su na koncu i uspjeli. Šutalo je zabio privi gol u 78. minuti, a Luetić mu se pridružio u 85. za velika tri boda odnosno četiri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Zagoru. 

- Bez euforije, čvrsto smo na zemlji. Znamo tko smo i što možemo te kako doći do cilja. Kao što rekoste, idemo svojim zacrtanim planom i putem pobjeda kako bi ostvarili naš cilj. Dečki su svjesni da sve ovisi o njima i da su oni ti koji donose pobjede i bolje za klub. Sadašnje stanje je rezultat reda, rada i treninga. Održavamo i gajimo našu radnu etiku za uspjeh i tome ćemo ostati posvećeni do kraja, kaže trener Zadra Marin Oršulić.

Posedarski Vitezovi drže svoju dobru naviku, doma uzimaju tri a vani jedan bod, pa su tako napravili i u gostima kod Splita. Legao je bod, ali mogla su i sva tri da su napadači imali više koncentracije u završnici. Sama igra u Parku mladeži bila je na visokoj razini. Vitezovi nisu gubili kontrolu s čime je na koncu bio zadovoljan i trener Ivan Šimurina.

- Imali smo nekoliko prigoda koje nismo iskoristili, no tako je u nogometu, nekad ti da, a nekad uzme, ali i bod je dobar. Idemo iz susreta u susret prema našem planu, uvijek tražeći više.

Primorac je Ivanbegovini izgubio od Kamena s jednim primljenim zgoditkom i tako nastavio niz poraza. Ovo mu je deveti posrtaj u natjecanju što nije primjereno za klub njegova rejtinga. 

Trener Leo Šarić je protiv Kamena uveo nekoliko mladih potentnih igrača koji su zamijenili odsutne prvotimce. Odigrali su neloše i na njima bi trebalo graditi budućnost, ali jedan gol je ipak odlučio susret.

- Imali smo svoje prilike, no nismo ih iskoristili. Dali smo prigodu mladima koji nas nisu razočarali. Izgubljen je susret, ali se okrećemo novim izazovima, prema posljednje tri utakmice u prvenstvu. Siguran sam da ćemo u nastavku gledati drugi film, kazao je Šarić.    

15. lipanj 2024 09:38