StoryEditorOCM
SportBOKS 

U borbi za medalje na boksačkom prvenstvu Europe za kadete Hrvatska ima pet reprezentativaca!

Piše Ivica Gjergja
16. kolovoza 2021. - 11:24

Na Europskom kadetskom boksačkom prvenstvu u Sarajevu, Hrvatska će u borbama za medalje imati petoricu reprezentativaca Lucas Mirković (do 46 kg), Mateo Bobaš (do 48 kg), Bernard Grgić (do 60 kg), Ivan Nekić (do 63 kg) i Andrijas Dominković (do 80 kg). Oni će u borbu za medalje do 21. kolovoza. Sigurno da je to lijep uspjeh tim više što „štićenici“ izbornika Nikole Marketina prvi put sudjeluju na jednom ovako velikom natjecanju i skupljaju iskustvo, a poznato je kako se nije moglo trenirati i natjecati zbog poznate korone. Podsjetimo da na EP u Sarajevu nastupa 270 natjecatelja iz 25 zemalja, od kojih 13 iz Hrvatske.

-Na Europsko prvenstvo odveli smo naše najperspektivnije kadete od kojih se puno očekuje u budućnosti, jer svima je ovo korisno iskustvo u daljnjoj karijeri. Dečkima smo na početku boksačkog puta dali punu podrška i ohrabrenje za sve buduće izazove. Rekao sam im glavu gore, možete biti ponosni na to kako ste branili boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, a i poraz je sastavni dio borbe za one koji nisu prošli dalje. Četvorica naših mladih boksača zaustavljeni su u subotnjim mečevima 1/8 finala i pokazalo se da je neiskustvo odigralo presudnu ulogu, jer svim našim mladićima to su premijerni ispiti uopće u europskom ringu. Svi naši boksači učinili su sve da daju maksimum, borili su se srčano i bez kalkulacija i na tome im se može samo čestitati, kratko nam je kazao izbornik Marketin.

Podsjetimo da su za vikend poražena i dva Zadranina iz BK Aresa. Tako je Niko Dražina u kategoriji do 50 kg jednoglasnom odlukom izgubio je meč 1/8 finala protiv Ukrajinca Timura Karaivana. Niko se borio vrlo dobro i do kraja srčano jurišao, nije se predavao, ali i Ukrajinac se pokazao kao vrlo kvalitetan boksač za tu dobnu skupinu. Drugi Zadranin Andrejas Baričević u kategoriji do 52 kg, protiv Turčina Barana Cem Bakija izgubio je meč prekidom u drugoj rundi. Baričević je na čvrstog turskog udarača hrabro i nepokolebljivo ušao u otvorenu razmjenu udaraca, u drugoj rundi još žešće pritisnuo, a primio je nekoliko udaraca iz kontranapada i nakon dva brojanja sutkinja je prekinula meč.

04. svibanj 2024 14:47