StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE

U Čakovcu: Veronika Šokota postala dvostruka prvakinja Hrvatske!

Piše IG
7. srpnja 2020. - 12:57

U Čakovcu je u organizaciji AK Međimurje održano dvodnevno prvenstvo Hrvatske u atletici u konkurenciji mlađih juniora i juniorki (U – 17 ). Na prvenstvu je nastupilo i dvoje članova AŠK „ Zadar„ Veronika Šokota i Anita Odžaković, koje su ostvarile odlične rezultate.

Veronika Šokota je u bacanju koplja (500 g) na vrlo uvjerljiv način osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje, hitnuvši  koplje do 53,94 m čime je za više od dva metra nadmašila svoj osobni rekord ujedno  i novi klupski rekord za mlađe juniorke. S ovim rezultatom Veronika se približila na manje od jednog metra Hrvatskom rekordu za mlađe juniorke, kojeg drži Sara Kolak (54,78 m ) iz 2012. godine.

U konkurenciji 19  skakačica u skoku udalj Veronika je skokom u petoj seriji od 5,49 m osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju te tako osvojila svoj drugi naslov državne prvakinje.

U bacanju diska ( 1 kg ) nastupila je i kadetkinja Anita Odžaković osvojivši s rezultatom 32,41 m vrlo dobro peto mjesto.

-Svakako da čestitke zaslužuje i Veronikin trener Predrag Saratlija, koji ima velike zasluge za ove rezultate. Veronika Šokota je svojim dosadašnjim rezultatima pokazala da je na dobrom putu da se pridruži plejadi kvalitetnih  bacača i bacačica koji su  trenirali  i postizali  odlične  rezultate  u  AŠK „Zadar„,  kao  što  su  Vladimir Milić, Aleksandra Kužet, Jelena Jurlina, Andrijana Vunić, Joakim Savić, Anastazija Kalac, Katarina Perinović, Stipe Žunić, Katarina Gašparović i mnogi drugi. Na  dosad  održanim  prvenstvima Hrvatske u dvorani i na  otvorenom  članovi  AŠK „Zadar„  osvojili su  ukupno  17  naslova  državnih  prvaka, podsjeća nas Trener Ivica Šola.

20. travanj 2024 10:02