StoryEditorOCM
SportPREDSTAVLJEN ALEŠ PIPAN, NOVI TRENER ZADRA:

"U domaćem prvenstvu cilj je igrati finale, a u ABA ligi skupiti što više pobjeda!"

25. srpnja 2018. - 16:41
cibona_zadar14-040512

Stigao je Aleš Pipan, slovenski košarkaški stručnjak koji će započeti svoj drugi mandat na klupi Zadra. Ranije se to dogodilo u sezoni 2011./2012., pa su u klubu nakon odlaska Aramisa Naglića, zaključili kako je dobro ponovno otvoriti priču s Pipanom.

- Želim iskazati zadovoljstvo povratkom u Zadar i zahvaliti se  na povjerenju koje mi je ukazano. Vrlo sam sretan što ću opet raditi u ovoj sredini i znam što se od mene očekuje. Zadar je veliki klub i svakom je čast raditi ovdje – uvodno će Aleš, koji brzo okrenuo onomu što se od njega očekuje.

- U ovom trenutku je najvažnije da složimo ekipu prema objektivnim mogućnostima. Ekipu koja će biti konkurentna svima i koja će polučiti rezultat. Ovdje svi razumiju košarku i očekivanja su uvijek na najvišem nivou. Još nismo konkretno pričali o ciljevima, ali zna se što treba učiniti. U domaćem prvenstvu cilj je igrati finale , a u ABA ligi skupiti što više pobjeda. Pritom nam je u planu razvijati i mlade igrače koji će ove sezone sigurno dobiti priliku, a na njima je da nam uzvrate na ukazanom povjerenju – kazao je Pipan koji je se osvrnuo na dolazak mogućih pojačanja.

- Što se tiče dolaska novih igrača tiče tu moram reći kako nemam nekih specijalnih favorita. Momčad ćemo pokušati složiti svi zajedno kao pravi tim, a nekih svojih posebnih želja po pitanju igrača baš i nemam. Ono što želim istaknuti jest to da se ove godine odlučili smo na poziciji razigravača dati priliku Bašiću i uz njega na toj poziciji dovesti jednog stranca koji će biti nositelj momčadi... U tom tonu obavili smo razgovor i sa Jakovom Vladovićem na kojeg ove sezone nećemo računati. Pričali smo sa Šimom Špraljom kojem smo ponudili novi ugovor. Moj je stav da u KK Zadar igra što više Zadrana – zborio je Aleš.

Lovre Bašić se zahvalio na ukazanom povjerenju i rekao kako je on spreman za sve što se od njega očekuje u nadolazećoj sezoni.

- Drago mi je da sam dobio povjerenje kluba za još jednu sezonu i nadam se da ću je odigrati u kontinuitetu na najvišoj mogućoj razini. Ne bježim od odgovornosti i prilike koju ću preuzeti kao glavni razigravač i učinit ću sve da je iskoristim najbolje što mogu – kratko će Lovre.

Branimir Longin kao sportski direktor nije skrivao zadovoljstvo  Pipanovim pristankom na povratak u Zadar.

- Pipan nam odgovara i zbog ljudskih i zbog trenerskih osobina. Iskreno se nadam da ćemo imati jednu dobru i uspješnu sezonu.

A što se tiče svega ostaloga, siguran sam kako još uvijek ne kasnimo previše. Pojačanja se traže i u nekoliko idućih dana sigurno ćemo obznaniti i poneko ime. Do početka priprema (8.kolovoza) očekujemo još najmanje četiri pojačanja. Moram reći i kako smo pritom razgovarali i sa Markom Popovićem i sa Lukom Žorićem. Marko je odlučio nastaviti svoj put u Španjolskoj, dok Žorić još uvijek gleda neke druge opcije. Isto je i sa Ivanovom s kojim su još uvijek otvorene sve opcije – kazao je Longin.

KK Zadar će prema riječima direktora Željka Žilavca, u idućoj sezoni imati tehničkog sponzora u tvrtki Visualsport, što znači kako će kompletnu sportsku opremu u iduće tri godine, imati sve selekcije u klubu, od predkadeta do seniora. U planu je što skorije pokretanje web shopa, nove klupske internetske stranice i fan shopa u sklopu SRC " Višnjik", najavio je Žilavec.

17. lipanj 2024 01:04