StoryEditorOCM
SportABA LIGA

U dramatičnoj završnici Zadar slomio Cedevita Olimpiju: ukazao se dobro poznati junak i tricom donio slavlje!

Piše Piše Dražen Žura
3. prosinca 2023. - 19:11

LJUBLJANA – Dvorana „ Arena Stožice”. Gledatelja:1023. Cedevita-Olimpija – Zadar 73: 79 (17:18, 14:18, 22:19, 20:24).

Suci: Matej Boltauzer (Slovenija), Marko Juras i Aleksandar Milojević (Srbija).

CEDEVITA- OLIMPIJA: Stewart (8), Sow (8), Radović (15), Cobbs (15), Glas, Blažič (8), Matković  (9), Prepelič (10), Ščuka, Klobučar, Shashkov, Mahalbašić.

ZADAR: Klarica, Vujačić, Žganec (11), Mazalin (13), Njegovan, Lakić (9), Mekić, Jambrović, Grbić, Božić (32), Ramljak (2).

Zadar je u Ljubljani zaustavio „ zmajčeke”, Cedevita – Olimpija je srušena u završnici koja je izgledala posve napeto, čvor je riješio tko drugi nego Božić, čija je „trica” donijela golemih sedam viška, dovoljno za veliko slavlje! Iako je ostalo podosta vremena za mogući preokret domaćina, tek u čemu su uspjeli bilo je sportski pružiti ruku boljemu iz ovoga susreta..... Uz sve peta pobjeda Zadra u AdmiralBET ABA ligi ponovno ih vraća u razmišljanje o nečem višem u ovom natjecanju.

Zadarsku strategiju najavio je „tricom” Lakić, dok je Olimpija bila suzdržanija u tom segmentu, međutim, sve su se njihove akcije svodile na pojedinačne uspjehe, ali još više neuspjehe! I onda je Radović, odgovorio izvana, iako se više očekivalo kako će Ljubljančani koristiti prednost u visini! S njihove klupe nisu mislili tako, nego su se prepustili jurnjavi i promašajima.

Zadar je pak imao više strpljenja, izborili su se za nekoliko situacija iz kojih se dobivalo „dva plus jedan”. K tome, imali su i dosta prigoda za kontakt igru u reketu, samim time i slobodna bacanja! Kako je i počeo četvrtinu tako je i završio Lakić, u zadnjoj stotinki ponovno je bio precizan za tri poena. Olimpija se nikako nije uspijevala „ probuditi” što je zasigurno bio i dio taktike sa suprotne strane što se osjećalo i u drugoj dionici koja je bila preslika prve, tako da se opet gledalo jurcanje i pogreške. Radović je s dvije „ trice” spriječio da se gosti posve ne odmaknu u rezultatu, uz to je opet Lakić bio precizan izvana.

Zadovoljavajućih pet viška uoči treće četvrtine! I dalje se nije umiralo u ljepoti igre, međutim, Zadar je stalno držao prednost, najprije serija poena Drežnjaka, potom Mazalina i onda Božića koji je krenuo „tricom”, onda prodorima i bacanjima! Stewart i Cobbs su domaćina držali u prostoru da se suparnik ne odlijepi! Istina, uspjeli su i okrenuti u plus tri i to dva puta, nisu znali kazniti brojne promašaje na vanjskom zadarskom šutu, ali su zapeli u drami!

02. svibanj 2024 23:58