StoryEditorOCM
SportNAKON 3 GODINE STANKE

U dva dana odigrano 45 utakmica: Arbanasi u finalu pobijedili HNK Zadar i osvojili pakoštanski Memorijalni turnir "Josipa Vukoje"!

Piše Ivica Gjergja
27. travnja 2022. - 20:04

Na nogometnom turniru „Josip Vukoja“ u Pakoštanim nakon odigranih 45 utakmica u dva dana završen je uspješno turnir na kome je nastupilo 20 momčadi u godištu rođenom 2011. godine i mlađi. Nakon prvog dana i izlučnih borbi odigrane su polufinalne utakmice i finale.

Tako su se u polufinalu turnira sastale ekipe NK Arbanasi, ŠN Joso Bego, HNK Šibenik i HNK Zadar. Prvo polufinale između NK Arbanasa i ŠN Joso Bego nakon iscrpljujuće borbe otišlo je na stranu Arbanasa . Drugi polufinalni par bio je derbi između HNK Šibenika i HNK Zadra. Nakon vodstva Šibenika, Zadrani su konsolidirali svoje redove i ubrzo preokreću rezultat i odlaze na dva gola prednosti. Šibenik se nije predavao, ali je ipak pokleknuo i igrao za treće mjesto protv ŠN Joso Bego.

U borbi za 3. mjesto pobjednika se dobio nakon što je regularni dio završen bez zgoditaka na penale (deveterce) u kojima je ŠN Joso Bego bila mirnija i zasluženo osvojila treće mjesto rezultatom 65:3.

U finale su bolje ušli igrači Zadra željni igre i ubrzo dolaze u prednost, no na poluvremenu Arbanasi konsolidiraju svoje redove i s dva prekrasna gola preokreću rezultat te pobjedom 2:1 osvajaju pokal pobjednika turnira.

Dodjele nagrada za najbolje pojedince i najbolje ekipe uručili su mnoga znana imena nogometa među kojima Martin Bačkov izvrsni i najbolji strijelac NK Pakoštana, Zoran Slavica nekad vratar Hajduka, Šibenika i hrvatske reprezentacije i mnogi drugi.

Najbolje ekipe i pojedinci na turniru:

Prvo mjesto osvojila je momčad Arbanasa, a nagradu je uručila majka tragično preminulog Josipa Vukoje gospođa Ljubica Vukoja.

Drugoplasiranom HNK Zadru nagradu je uručio počasni predsjednik NK Pakoštana Martin Čudina.

Treće ŠN Joso Bego uručio je dopredsjednik NK Pakoštana ujedno i voditelj škole nogometa u Pakoštanima, Tino Juričin.

Četvrto HNK Šibenik uručio je dopredsjednik kluba NK Pakoštana, Ivica Kukin.

Nagradu za fair play ekipu turnira uručio je Luka Vukoja - Joža, jedan od najpoštovanijih igrača NK Pakoštana, a nagrada je pripala ekipi NK Belišće.

Najbolji strijelac Luka Glavić – Zadar, nagradu je uručio Martin Bačkov, najbolji strijelac u povijesti NK Pakoštana.

Najbolji vratar Roko Palameta – Arbanasi, nagradu je uručio legendarni Zoran Slavica.

Najbolji igrač Dino Karamović – Arbanasi, nagradu je uručio dugogodišnji kapetan i jedan od najboljih igrača NK Pakoštana Frane Bačkov.

-Divno je bilo biti u Pakoštanima i igrati nogomet, a kad osvojiš turnir kako što smo to mi učinili, onda je dvostruko zadovoljstvo. Vjerujte ni sami ne znamo koliko nam je lijepo bilo u ovom divnom mjestu, dolazit ćemo sigurno je i sljedećih godina, kazao nam je trener pobjedničke momčadi Arbanasa Danilo Paunović.

-Svakako da smo ponosni što smo nakon tri godine stanke organizirali jedan ovakav turnir - spektakl na našem igralištu Krč. Ove godine imali smo rekordan brojod 20 ekipa. Nadamo se da su svi uživali jednako kao i mi, ovim putem želim zahvaliti svim onima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira, od gospođe Ljubice pa se do onoga maloga skupljača lopti. Organizirati jedan ovakav spektakl možemo samo kad smo zajedno i kad svatko da ono najbolje od sebe. Još bi na kraju čestitao i NK Arbanasima i njihovom treneru Danilu Paunoviću na zasluženom prvom mjestu, kazao nam je vidno zadovoljan događanjima na turniru dva dana, voditelj Škole nogometa Pakoštana, Tino Juričin.

-Najveće nam je zadovoljstvo i satisfakcija, ali i velika obaveza što je svaki trener koji je sa svojom ekipom napuštao naš stadion, zastao, stisnuo nam ruku i rekao:

-Nadamo se da se vidimo i dogodine u ovom divnom mjestu, rekao nam je Kristian Šarić, trener omladinskog pogona NK Pakoštana i jedan od volontera turnira.

01. svibanj 2024 22:55