StoryEditorOCM
SportZADAR IDE DALJE

U gradskom dvoboju Sonik Puntamika borila se svim srcem, ali nije bilo dovoljno; Zadrani se umorili puno više nego što su planirali...

Piše Dražen Žura
12. veljače 2020. - 22:24

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić"

Gledatelja: 2000

Zadar – Sonik–Puntamika 99:73 (23:27, 32:18, 20:12, 24:16)

Suci: Hadžić, Terlević, Mustapić

ZADAR: Allen, Ivanov (12), Siriščević (14), Ahmed (5), Palokaj, Vuković (7), Junaković (19), Mavra (11), Fundić (2), Planinić (4), Gilbert (14), Uljarević (11)

SONIK-PUNTAMIKA: Jošić, Palčić (3), Cvitković (16), Marić (10), Jurjević (4), Banić (6), Barbaroša (3), Keserović, Špralja (12), Popić (7), Petani (9), Segarić (3)

Scenarij ishoda gradskog dvoboja u četvrtzavršnici Kupa "Krešimira Ćosića", znao se prije nego je utakmica Zadra i Sonik -Puntamike i počela. Međutim, Zadar se morao potrošiti više nego su planirali kako bi slomili "žilavost" suparnika koji je u trećoj četvrtini ipak morao "baciti ručnik".

Tako će u poluzavršnici, igrati Zadar i Split, meč je to u kojem Zadrani imaju prednost domaćeg parketa i potporu bučne i grlene publike.

Ono što je prije zadarskog susreta bilo porazno za organizatore  jesu skroz prazne tribine i da nije bilo službenog osoblja, teško se kroz dvije utakmice moglo "navuči" stotinjak gledatelja, u trećoj nešto više.

Inače, Sonik – Puntamika se odmah u začetku ogleda posve nametnula, Tomislav Cvitković i Petar Marić, krenuli su Zadru zadavati probleme,  pa je trener Danijel Jusup bio primoran pozvati minutu odmora. Njegova je momčad izgledalo porozno u obrani, jalovo u napadu, još imali sreće što ih Puntamičani nisu ozbiljnije zasuli. Cvitković je izgledao kao super brzi vlak za momčad Zadra, dok je Petar Marić namjestio ruku protiv donedavnih suigrača. Ali, taj dvojac nije bio dovoljan za značajniji rezultatski iskorak, dok je s druge strane Martin Junaković, posve uzeo konce igre u svoje ruke, uz to je nemilice počelo trpati koš "soničnih".

Nije se Sonik predavao, imao je svoje rolice i Toni Petani tako da su prvu četvrtinu završili na plus četiri. Nova "trica"  Junakovića te jedna Domagoja Vukovića, donijelo je Zadru prvo vodstvo 29:27, u 12. minuti. Dobro za njih što je Junakovića bilo posvuda, na šutu za dva i tri poena, ulazio je lakoćom u suparnički reket, otišao učas do šesnaest poena! I onda ga je sjelo na klupu! Zašto, pitala se publika?  Sonik se i dalje čvrsto držao na rezultatskom priključku zahvaljujući Emiliju Baniću koji je ubacio dva puta za tri poena, u reketu se dobro nosio Josip Popić, dok je Šime Špralja u svom stilu zabio "tricu". Odjednom je Puntamika izgubila energiju što je i razumljivo, jer treniraju svega jednom dnevno.

Ne bi bilo dobro za Zadar da je Sonik imao nešto više "špirita" u sebi, stalno su puhali za vratom suparniku, ali je od presudne važnosti bilo iskustvo Zadra, Ivan Siriščević više od drugih, ponajviše pak kapetan Ive Ivanov i Zadar je na poluvremenu mogao mirniji otići u svlačionicu (55:45). Skroz "praznih akumulatora", vratila se Sonik Puntamika u treću četvrtinu, praktički ih nije bilo ni u jednom segmentu igre, što je Zadar obilato koristio, rezultatski su plavili suparničku momčad. Ono što je bilo primjetno iz kuta stručnog stožera Zadra jest velika minutaža za Ivana Siriščevića kojeg na sve načine žele imati spremnog ne samo u završnici Kupa nego i u nastavku sezone. Isto tako u susret protiv Splita skroz odmoran će ući Bryon Allen, što nije nebitno kad je igra Zadra u pitanju.

Parovi poluzavršnice koja se igra u četvrtak su Cibona – Gorica (18 sati) i Zadar – Split (20:30 sati)

 

26. travanj 2024 23:48