StoryEditorOCM
SportNOVA SEZONA

U HNK Primorac odrađen i posljednji ciklus priprema. Trener Marko Moravčič: "Uvjeren sam da ćemo igrati značajnu ulogu u ovoj ligi"

Piše I. Gjergja
26. kolovoza 2022. - 12:50

Sagledavajući šest posljednjih tjedana iza kojih je uspješno odrađen ciklus priprema HNK Primorca, mora se kazati da u natjecanje koje počinje u subotu kreću dobro pripremljeni. Trener Marko Moravčić sa svojim stožerom odlično je odradio plan i program priprema, sve posložio na najbolji način u skladnom mehanizmu koji se zove Primorac, u kojem na svako mjesto u momčadi ima konkurenciju.  Nakon jednog od posljednjih treninga koje je odradio sa igračima pred prvenstvo, Marko Moravčić rekao nam je:

-Ne kaže uzalud ona stara narodna „da je pred svitanje najsvjetlije ali i najmračnije“. Osobno sam zadovoljan odrađenim pripremama, nemam nikakvih primjedbi na želju, volju i odnos igrača. Imali smo i dosta promjena u sastavu, no prema onome kako smo složeni uvjeren sam da ćemo igrati jednu značajnu ulogu u ovoj ligi. Ne govorim to iz kurtuazije nego stvarnosti jer takav nam je kadar i ukoliko ne bude ozljeda, kazne ili nečeg drugog bit ćemo u vrhu. Uostalom, to su i ambicije kluba, ne od danas nego uvijek u natjecanju.

Kad smo kod kluba i igrača, promjena je dosta?

--Da. Tu su sigurno je stožerni igrači koji su ostali Lazarevski, Kulaš, Vodopija i drugi, ali i pridošli Karlo i Domagoj Torbarina, koji će nam mnogo značiti, prvi u napadu, drugi u obrani. Tu je Katuša, a vratio nam se naš raniji igrač Okochuku, no trebati će mu još nekoliko dana treninga kako bi dosegao pravu formu. Uskladili smo sve linije, a nakon odigranih šest pripremnih utakmica to sam vidio. Posljednji sraz,  svojevrsna „generalka“ koju smo odigrali sa Zadrom prije par dana, mi govori da smo spremni za prvenstveno natjecanje iako smo poraženi.

Prvi test vaših mogućnosti vidjet će se u nedjelju u Mravincima. Koja su očekivanja?

Mogu vam reći da je momčad u dobrom pozitivnom tonusu, da  igrači zahtjeve koje smo postavili pred njih ispunjavaju, a kad je tako onda nam ostaje da očekujem pozitivan rezultat i u prvenstvu.

Igrački kadar Priorca za prvenstvo: Antonio Čulin, Nikola Jurišić, Dino Kulaš, Stefan Lazarevski, Yusuf Musa, Vice Birkić, Frane Bitunjac, Luka Vodopija, Marko Colić, Karlo Kadija, Roko Nakić, Karlo i Domagoj Torbarina, Bruno Bitunjac, Marko Novosel, Nikola Stura, Okochuku, David Katuša, Klaudio Šare.

Trener: Marko Moravčić. Pomoćni trener Radenko Šimunov. Sportski direktor: Leo Šarić.

25. travanj 2024 12:18