StoryEditor
SportPROMJENE NA BOLJE

U Hrvatskom nogometnom klubu Zadar utemeljena i ženska selekcija!

Piše HNK ZD/Zadarski.hr
17. rujna 2020. - 13:00
Ženska sekcija NK ZadarNenad Opacic

Uz brojne selekcije u muškoj konkurenciji Hrvatski nogometni klub Zadar nedavno je utemeljio i žensku selekciju. Time je klub i potvrdio da intenzivno djeluje u popularizaciji i širenju nogometne igre, osobito među mladima.

- Odnedavno imamo žensku selekciju za koju smo sačinili plan i program treninga i drugih aktivnosti. Jezgru te selekcije čine djevojčice i djevojke koje su donedavno igrale u NK Vrčevo, ali kako je taj klub privremeno obustavio aktivnosti, mi smo im omogućili da u sklopu HNK Zadar nastave djelovati, što je i prihvaćeno. Uz djevojčice i djevojke koje su došle iz NK Vrčevo, imamo i nekoliko članica iz Zadra jer su nam se i prije bile javile, tako da sad imamo petnaestak članica koje su obuhvaćene redovitim treninzima – govori Raphael Sušić, voditelj Škole nogometa HNK Zadar i jedan od trenera.

image
Ženska sekcija NK Zadar
Nenad Opacic

Plan i program djelovanja klupske ženske selekcije za sad predviđa treninga dvaput tjedno.

- Trebali smo uskladiti niz pojedinosti i osigurati odgovarajuće termine i igrališta. One članice koje dolaze iz sela Glavice (Općina Sukošan) gdje je sjedište NK Vrčevo, imaju organiziran prijevoz do Zadra i natrag. U ovom projektu angažiran je i Željko Števanja, nogometni entuzijast i zaljubljenik iz Glavica, koji je niz godina djelovao u NK Vrčevo, te neumorno promicao nogometnu igru u svom mjestu. Gospodin Števanja u djelovanju ženske selekcije HNK Zadar sudjeluje kao moj suradnik i njegovi angažman, entuzijazam i doprinos u organizaciji i u realizaciji treninga značajni su u ostvarivanju plana i programa.

U danom trenutku ženska sekcija HNK Zadar bit će prijavljena i za službena natjecanja.

- Pred curama je razdoblje u kojemu će se koncentrirati na treninge. Njima ništa nije teško, redovite su i motivirane, a doći će i dan kad će ući u natjecateljski ritam. Mi kao klub prezadovoljni smo što nogometnu igru na organizirani način možemo omogućiti i djevojčicama i djevojkama koje se tom igrom žele baviti.

image
Ženska sekcija NK Zadar
Nenad Opacic
Žensku selekciju HNK Zadar čine:

Paula Burčul, Agata Kožul, Antonia Strmota, Cvita Galešić, Ena Vitaljić, Nika Batur, Nika Kožul, Nikolina Dević, Patricija Smokrović, Lara Strmota, Hana Jakopović, Eva Jurjević, Marija Surian, Gabrijela Buljat, Anđelina Buljat, Nina Čačić, Dorotea Dragić, Karmen Trošelj

Treneri: Željko Števanja, Raphael Sušić

Izdvojeno

19. listopad 2020 07:26