StoryEditorOCM
SportODLIČNA ATMOSFERA

U Krešinoj dvorani bilo je oko četiri tisuće navijača. Nimalo zanemarivo!

Piše Dražen Žura
14. veljače 2020. - 09:05

Nitko se u organizacijskom odboru Kupa "Krešimir Ćosić" nije mogao čak ni na svu muku nasmijati pri pogledu na potpuno prazne tribine, kroz prvi dan završnog turnira. Jer, tristotinjak možda koji posjetitelj više, na prve tri utakmice, te " navučenih" dvije tisuće u ogledu Zadra i Sonik – Puntamike, nisu za hvaliti se na sva usta. Onda je došao drugi dan, pa se na utakmici Cibone i Gorice skupilo nešto veći broj, međutim, nije se prošlo preko petsto. Nije bilo upitno hoće li dalmatinski meč pratiti znatno veći broj, tako se slobodno moglo zaključiti kako je u Krešinoj dvorani oko četiri tisuće navijača. Nimalo zanemarivo!

Ono što je visjelo u zraku prije početka dvoboja Zadra i Splita , jest pitanje hoće li se trener Danijel Jusup odlučiti za usluge Bryona Allena koji ga je opako naljutio kroz susret sa Sonik – Puntamikom. I kad je krenulo zagrijavanje, Amerikanac ,koji je nominalno prvi igrač Zadra, što je jasno kazao i sam Jusup uredno se pripremao, na koncu i započeo u početnoj postavi. Očito su se duhovi s obje strane primirile na dobrobit momčadi, odnosno kluba!

Na tribinama je puno prije podbacivanja bilo raspjevano, s razglasa se čulo brojne uspješnice Miše Mate Kovača, što je dodatno ugrijalo ozračje na tribinama, nema tko nije pjevao.

Za dodatno zagrijavanje pobrinula se plesna skupina " Noa" iz Splita , što je bio okidač za pitanje: " Gdje su naše Tornadele, one su koliko znam svjetske prvakinje?" Nitko nije znao odgovor, Ali su zato na uvodu u utakmicu na parket istrčale mažoretkinje s otoka Ugljana...

Zadar je silovito krenuo u dvoboj, pa se osjetio duh onih dobrih dana, k tomu za vrijeme malog odmora, polaznici Škole košarke Zadar, igrali su "na dva koša" i zaradili veliki pljesak s tribina. Neka naše dice, povikaše mnogi!

Kako je "žuti brod", rezultatski sve više tonuo, stizali su pozivi iz gledališta: " Zadar u napad!" Stizali su pozivi i Splićanima, čule su se "žute" trube, ali ih igrači nisu čuli. Zadrani su mogli krenuti u razmišljanje o finalu s Cibonom.

 

19. travanj 2024 03:03