StoryEditorOCM
SportPETICA ZA DOMOVINU

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Ivan Bulić iz Ljubuškog, a u ženskoj Lucija Kopić iz AK Fit Zaprešić

Piše I. Gjergja
31. svibnja 2021. - 16:55

Povodom Dana državnosti u Zadru je održana utrka „Petica za Domovinu“ u dužini od 5 km. Utrka se bodovala za Hrvatsku atletsku cestovnu ligu, a trčalo se oko ŠC Višnjik sa startom i ciljem ispred dvorane Krešimir Ćosić. U ženskoj konkurenciji slavila je Lucija Kopić iz AK Fit Zaprešić. Drugo mjesto osvojila je Lukrecija Krstičević iz Rukometne akademije Jerkovac, dok je treća bila članica AK Alojzije Stepinac Zadar Marija Kurta.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Ivan Bulić iz Ljubuškog koji trči za AK, drugo mjesto osvojio je član AK Rogovo – Sveti Filip i Jakov Željko Birkić, a treće domaći natjecatelj pretplaćen na pobjednička postolja Juraj Bilaver (AK Alojzije Stepinac).

Evo što su kazali pobjednici utrke:

- Bilo je teško, bilo je vruće, ali kao i uvijek u Zadru lijepo. Umor brzo prođe, zadovoljstvo ostaje. Spojit ću ugodno s korisnim i cijeli vikend provesti u Zadru, rekla je pobjednica Lucija Kopić, nakon utrke.

- Ovo su utrke u kojima su svi pobjednici, i prvi i posljednji. Planirao sam davno dolazak kako bi spojio odmor u Zadru i utrku. Atletičarima ovakve utrke nakon brojnih otkazivanja zbog korona krize puno znače, no dobro smo utrenirani i mislim da će biti jako dobrih rezultata ovu jesen, izjavio je ukupni pobjednik utrke, Željko Bulić iz Ljubuškog.

Organizator utrke bio je Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar uz potporu Kluba atletskih veterana Zadar, a pokrovitelji Grad Zadar i Zadarska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja. Nagrade najboljima uručio predsjednik kluba Mladen Peša.

Ocjenu utrke dao je i glavi organizator natjecanja i glavni trener AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović:

- U pitanju je nova utrka koju smo pokrenuli prošle godine kada je vraćen stari datum Dana državnosti. Sljedeće godine ćemo u utrku uvrstiti i utrku atletske djece i tako ovoj sportskoj i domoljubnoj svečanosti dodati još veselja. Najvažnije je da se nakon epidemije vraćamo sportskim natjecanjima, da nam dolaze sportaši koji se zadržavaju i Zadru vraćaju turistički imidž. AK Alojzije Stepinac se vraća na stazu. Mi smo prije svega koncentrirani na stadionsku atletiku, a izvanstadionska je usputni segment kojeg rado

obavljamo radi popularizacije atletike, trčanja i zdravog življenja. Ono što naše članove očekuje u nastavku sezone je Prvenstvo Dalmacije za limače 5. lipnja u Zadru, a nakon toga i za starije kategorije kao i prvenstva Hrvatske u svim kategorijama, a prvi na red nam dolaze mlađi kadeti i kadeti 19. i 20. lipnja u Čakovcu. Nadam se dobrim rezultatima ,kazao je Mijolović.

27. travanj 2024 01:35