StoryEditorOCM
SportOVAJ VIKEND

U organizaciji STK Donat iz Zadra na Višnjiku se održava međunarodni memorijalni turnir "Barba Tomo Amižić", sudjeluju 324 natjecatelja

Piše Ivica GJERGJA
7. rujna 2022. - 15:01

U organizaciji STK Donat iz Zadra, a nakon tri godine neodržavanja turnira zbog koronavirusa, u dvorani „Krešimira Ćosića“ će se u subotu i nedjelju, pod visokim pokroviteljstvom Grada Zadra i ŠC Višnjik održati međunarodni memorijalni turnir "Barba Tomo Amižić".

Ove godine turnir je međunarodnog karaktera i između ostalih, na njemu nastupaju i djeca iz Ukrajine koja su smještena u Osijeku, a izbjegli su iz područja zahvaćenih ratom u njihovoj zemlji. Pored Ukrajinaca, tradicionalno će nastupiti i stonotenisači iz Slovenije, Crne Gore i BiH, a kako su prijave još u tijeku, tek u subotu će se znati ukupan broj natjecatelja na memorijalu. Užurbano se radi na ŠC Višnjik gdje smo sreli i prvotimce STK Donata i njihova trenera Davora Karlovića, te upitali kako teku pripreme.

- Sve teče po zacrtanom planu i programu, jednostavno kada znaš za koga sve ovo spremaš i kome u čast igraš turnir, ništa nam nije teško. Svi iz kluba smo uključeni, a kao što vidite i naši prvotimci daju veliki obol tome da turnir uspije. Ovo je najmasovniji turnir na kojemu će nastupiti klinceze i klinci, preko najmlađih kadeta i kadetkinja pa sve do juniora i juniorki. Izuzetno nam je drago što će dosta natjecatelja biti i natjecati se, a posebno što će naši gosti biti Ukrajinci koji su oslobođeni kotizacije.  Iskoristio bih ovu prigodu te se još jednom zahvalio Gradu Zadru i ŠC Višnjiku na svemu što rade za turnir - kazao je trener STK Donat Davor Karlović.

Natjecanja kreću u subotu, a završavaju u nedjelju navečer?

- Da! Uvjeren sam da naši sugrađani znaju što je stolni tenis i koji je doprinos ovom sportu dao Zadar. STK Donat te njegovi članovi dugo godina Davor i Denis Karlović, a sada Tomislav Zubčić, Danijel Mijatović i drugi su nosili ovu igru, a donio ju je barba Tomo Amižić. Sada mu se po tko zna koji put odužujemo na najljepši način turnirom na kojemu igraju djeca. Natjecanja na turniru kreću u 09,00 sati u subotu, a završavaju oko 18 sati u nedjelju. Do tada će sve biti potpuno spremno, reče nam Davor dok odlazi namještati još jedan stol stolnog tenisa.

 

26. travanj 2024 23:38