StoryEditorOCM
SportHMNK REGIJE JUG

U osmini finala pukla "petarda" Pakoštana: evo tko su bili strijelci

Piše Ivica Gjergja
6. listopada 2022. - 18:31

U gradskoj dvorani Biograd odigrana je utakmica osmine finala Hrvatskog malonogometnog kupa za regiju jug, a u kojoj su se sastali MNK Pakoštane i CB Kula Šibenik.

Podsjetimo, zbog toga što malonogometna Udruga Zadra nije pod ingerencijom HNS-a, proteklu godinu ekipa Pakoštana, da bi se izborila i igrala u Drugoj malonogometnoj ligi Hrvatske – jug, morala se natjecati u Šibeniku i upravo su sa CB Kulom vodili ljuti boj za prvo mjesto.

Pakoštane su tada izgubile, no sada su ovom velikom pobjedom Kuli obilato vratile za taj poraz, postigavši pet zgoditaka, jedan ljepši od drugog u pobjedi i ulasku u četvrtfinale.

Strijelci za Pakoštane su bili: Maksan 4. minuti, Čirjak u 9. i 10. minuti, M. Šarin 15. minuti i Nakić 31. minuti.

Za Pakoštane su nastupili: Jure Šarin, Vice Birkić, Roko Barešić, Roko Nakić, Mate Šarin. Pričuve: Ivan Rosan, Ivan Barešić, Filip Sentić, Frane vučkov, jere lokin, Ivo kukin, Riko Maksan, Ivan Čirjak, Joso Kalac. Trener: Slađan Matulina. Predstavnik kluba Luka Šarin.

**Sljedeći nastup u Kup natjecanju – četvrtfinale Pakoštane igraju večeras u 19 sati u Čistoj velikoj sa Heroji Vodice 2007.

**Prvi prvenstveni susret u Drugoj HMNL-Jug igraju Pakoštane sa Porto Tolerom iz Ploča 15. listopada.

Komentar 

Kada je riječ o malom nogometu, ovdje treba pohvaliti MNK Pakoštane, čestitati im na tome što  igraju Kup, a također su dobili poziv da kao drugoplasirani u ligi igraju Drugu hrvatsku malonogometnu ligu -jug.

Oni su na neki način prvi koji su "kukuriknuli" – pjetlovi, koji su se istrgli iz letargije Zadarske županije kad je "mali" u pitanju, jer ne igraju "Relja ligu“, nakon što si prvi u nekoj od liga nigdje se dalje ne ide i stoga to ime lige, i evo Pakoštana u biranom društvu. Kad već govorimo o malom nogometu zanimljiva je jedna činjenica, a to je da malonogometni klub u Prvoj malonogometnoj ligi Hrvatske imaju svi malo veći gradovi u Dalmaciji, počev od Dubrovnika, preko Makarske, Vrgorca, Omiša, Splita, Šibenika (dva), a samo je Zadar "iznimka", ili ne znam što?

Što je u pitanju kada je ova vještina baratanja nogometnom loptom izuzetno popularna u Zadarskoj županiji? Sjetimo se ne tako davno dok nam je Murter kao prvoligaš zahvaljujući predsjedniku dr. Jadranku Turčinovu "davao“ i donosio da gledamo u SD Mocirama prvoligaške utakmice, da je bilo i 700 do 1000 gledatelja na jednom susretu.

Pa zašto to ne iskoristiti pitanje je sada?

Također skrenimo pozornost na ljetne malonogometne turnire, svako mjesto ima turnir koji je na neki način okupljalište mladih, sastajalište te je do te mjere mali popularan u svakoj sredini da je to čudo.

Očevidno da je Pakoštane to prepoznalo i krenulo svojim pravim putem.

Trebali bi svi oni kojima je na duši mali nogomet u Zadarskoj županiji o tome razmisliti i donijeti pa i „dekretom“ odluku o formiranju nekog kluba za prvoligašku razinu, potencijala i kvaliteta ima na pretek, a čudno je i to da naši igrači igraju u klubovima diljem Dalmacije.

Dokaz su Josip Jurlina reprezentativac u Omišu i mnogi drugi da Zadar može imati prvoligaša iz gornjeg dijela ljestvice.   

image

Pala je petica Pakoštana!

/Slobodna Dalmacija
27. travanj 2024 05:22