StoryEditorOCM
SportSVEUČILIŠNA MALONOGOMETNA LIGA ZADAR

U petak i subotu završetak!

Piše I.G.
29. svibnja 2019. - 15:22
sve

Završnica Sveučilišne malonogometne lige u sezoni 2019. godine na ŠRC Franka Lisice održat će se 31. svibnja i 1. lipnja. Tako će prvi dan završnice, u petak s početkom u 18:00 sati, odigrati se polufinalne utakmice između ekipe Povijesti i pobjednika prvog četvrtfinala Ekologije koja je bila uspješnija od ekipe Kulture i turizma na jedanaesterce. Druga utakmica polufinala je u 19, a suprostavljeni će biti Odjel za ekonomiju i pobjednik drugog četvrtfinala, a radi se o ekipi Geografije koja je savladala ekipu Jezičara s 5:0. Ekipe Odjela za ekonomiju i povijesti su se direktno plasirale u polufinale zahvaljujući njihovom plasmanu na kraju regularnog dijela jer su zauzeli prve dvije pozicije što možete vidjeti u priloženoj tablici.

Za one koji su malo bolje upoznati sa ligom se nakon ovog dijela vjerojatno pojavio upitnik iznad glave zbog neprisutnosti ekipe Pomorskog odjela. Naime, radi se o ekipi koja je dosad osvojila 7 od 14 Sveučilišnih malonogometnih turnira koja uključuju ligu, kup i superkup. Međutim, ove godine zbog smjene generacije i utega koja ta pojava prvotno nosi se nisu uspjeli plasirati ni u play-off lige.

Kako je ovo šesta godišnjica lige ima i novosti. Program finalnog dana će početi u 17 sati revijalnom utakmicom između veterana SMNL-a. Naime, radi se o igračima koji su udarili temelje lige, a koji više nisu studenti te koji će svojom nazočnošću uveličati završni dan. Nakon njih igra se susret za treće mjesto u 17,30 sati , a finale u 18,30 sati, a nakon toga dodjela priznanja i izbor najboljih. Drugi dan dođite se opustiti uz glazbu, ćevape i pokoje pivo. Osim toga, bit će i izvlačenje srećki pa Vas tako eventualno čekaju i bogate nagrade. Tradicionalno, ekipe kolektivno idu proslaviti završetak lige kod DHM-a, ali ovaj put će druženje započeti i prije uz organizirano gledanje finala Lige Prvaka u Bizzarea.

 

16. travanj 2024 12:43