StoryEditorOCM
SportNA STANOVIMA

U prijateljskoj humanitarnoj utakmici Zadar dočekuje Hajduk!

Piše Ivica Gjergja
8. listopada 2021. - 22:15

Uoči prijateljske utakmice Zadar – Hajduk koja će se odigrati u subotu na zadarskim Stanovima, u Zadru vlada posebna atmosfera. Hajduk nije u Zadru gostovao još od 2015. godine, kada je igrana prvenstvena utakmica u Prvoj ligi. Navijači kažu da su ga se zaželjeli svi Zadrani, jer je riječ o nositelju nogometne kvalitete u Dalmaciji.

- Ni gromovi, ni velika kiša, ni munje, a ni bura neće nas zaustaviti da ne gledamo našeg Hajduka i Zadar na Stanovima. Bili smo nedavno u Biogradu, Hajduk ne može dosaditi - kazao nam je Ante, fetivi navijač oba kluba, inače „bodul“ sa Velog Iža.

Nije samo Ante ushićen i radostan što će gledati oba svoja kluba. Njegovi prijatelji i iz Sali i daljih mjesta - otočani, već su privezali svoje kaiće na rivu u Zadru, organizirano su po pet – šest njih došli u grad. Ostat će do utakmice, a nakon toga partiti će doma, dakako, dok malo profeštaju sa svojim Tornadom i Torcidom. Kad smo već kod ovih navijačkih skupina na jednom dijelu ŠC Višnjika na velikom muralu stoji „S braćom svojom Tornado i Torcida rame uz rame.„Otoplilo“ je s novim upravama oba kluba oko njihovih „razmirica“, a još više su odnosi „ohlađeni“ na nedavno održanoj šesnaestini finala Kupa u Biogradu.

Obje delegacije ova dva kluba imala su razgovor i evo pozvan je Hajduk u Zadar na jedno prijateljsko gostovanje. Oni će u prijateljsko - humanitarnoj utakmici odigrati susret, a prilog će ići Udruzi „Cukrić“ djeci oboljeloj od dijabetesa.

Dan prije susreta ozračje je navijačko, sve je živnulo.

- Dolazi najbolji prijatelj, ma što prijatelj, klub koji živi u nama - rekli su nam iz jedne grupe 'mladaca' koja nam je pokazala karte za susret. Naletjeli smo i na najagilnijeg navijača oba kluba - Jerolima Jerka Biloglava - Kartagu. Jerko je je sada pratitelj Zadra doma i vani, a 70-tih godina bio je na probi sa Miroslavom Boškovićem - Galebom, tada i kasnije prvotimcem Hajduka. Galeb je ostao, no Jerko se radi svojih „mušica“, a dobro je igrao balun, vratio u svoj NK Bagat. 

- Da istina bili smo Galeb i ja u Hajduku, on je bio uporan, slušao je, a ja malo na svoju ruku nisam ostao iako sam zadovoljio. Hajduk je moj koliko i Zadar. Bit ću sa svojom cijelom obitelji na susretu i uživati. To je dan od nogometne fešte, a sve drugo je u drugom planu - kazao je Jerko.

 I profesor Josip Bepo Bajlo po običaju je „držao slovo“.

- Znam što si tu. Da čuješ o dolasku Hajduka, je li tako? Hajduk nam treba kao nasušnom voda. Moramo produbljivati prijateljske poslovne odnose. Moramo nogometnu Dalmaciju osigurati iz naših izvora nogometašima , a potencijala ima. I nedavno smo u razgovoru sa čelništvom Hajduka o tim stvarima pričali u Biogradu. Hajdukov dolazak je pun pogodak- rekao je Bepo. Bili su tu i bivši nogometaši Hajduka, koji su otišli iz Zadra u Split, Dragan Blatnjak, trenutno pomoćnik Želimiru Terkešu u Zadru i Jurica Buljat, igrač Zadra. 

- Dolazak našeg Hajduka kod nas u Zadar je izvrsna stvar, imali smo oba uspjeha na Poljudu, ostali smo svima u sjećanju a i oni nama, u nogometu smo i dalje i uživati ćemo na terenu u subotu - rekli su prije odlaska na trening.

I u prostorijama HNK Zadra vladala je užurbanost. Predsjednik Damir Knežević, tajnik Krešimir Jaklin, te ostala ekipa ništa ne prepuštaju slučaju. Sve treba zgotoviti do početka susreta kako bi i Hajduk i navijači imali ugođaj.

- Raduje nas dolazak Hajduka na Stanove, svi znamo tko je i tko ga prati, navijački i što to uopće znači za nas. Mi kao klub želimo imati što bolju suradnju, ne samo s Hajdukom nego i ostalim prvoligašima, a s Hajdukom je na neki način to prirodno. Svi mi navijamo za njega, a nadamo se da ćemo kao HNK Zadra doći u Prvu ligu, igrati s njima, navijati a i sad to radimo za oba kluba. Naša intencija je bila da dođe Hajduk u naš grad da se nogomet oživi, potakne, a da iskoristimo njegovu stanku u prvenstvu. Očekujem nogometnu feštu, a u tom smjeru smo se potrudili da to bude sve kako treba. Utakmica je i humanitarnog karaktera, a iskoristio bi priliku da pozovem navijače da dođu u što većem broju kako bi pomogli Udruzi Cukrić, istaknuo je Knežević.

Susret Zadar – Hajduk igra se na Stanovima u Zadru u subotu s početkom u 17 sati. Promotivni materijal - majice udruge Cukrić, moći će se kupiti u mjeri koliko tko može dati. Na štandu će biti igrači Hajduka i Zadra i kroz to će se promovirati humanitarni susret.

Prodaja karata za utakmicu se vrši još od srijede na stadionu (50 kn), a gledatelji će morati imati Covid potvrdu ili će raditi covid test koji će se vršit na stadionu već od petka od 15 do 20 sati i u subotu od 10 do 16 sati poslijepodne, cijena je 50 kuna. Preporučuje se sve obaviti u petak i u subotu u jutarnjim satima da se izbjegnu gužve

26. travanj 2024 16:56