StoryEditorOCM
SportPODRŽITE IH

U subotu se na bazenu Sportskog centra na Višnjiku održava Otvoreno regionalno prvenstvo za paraplivače

Piše Ivica GJERGJA
19. svibnja 2023. - 13:31

Na ovogodišnjem natjecanju za paraplivače na bazenu Višnjik, koje će se održati 20. svibnja, zaplivat će 125 natjecatelja. Pozvani ste da uveličate sportski događaj koji je važan i za naš klub i grad, s obzirom da se radi o posebnoj važnoj skupini sportaša. Organizacijom ovog natjecanja cilj nam je promovirati paraplivače, kažu iz PK Zadar.

- Nakon prošlogodišnjeg odlično održanog prvog natjecanja gdje je nastupilo 142 paraplivača iz pet zemalja ove godine sretni smo da će na bazenu Višnjik u subotu zaplivati 125 paraplivača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine Slovenije. U dva dijela natjecanja plivat će natjecatelji iz 13 klubova, 16 kategorija i 12 disciplina, kažu nam.

Za PK Zadar nastupit će Lucija Mijolović i Mario Mrčela, naši poznati predstavnici iz kategorije s intelektualnim poteškoćama, od prošle godine plivači s down sindromom nastupaju u zasebnoj kategoriji. Najbrojniji klub je PK Natotor iz Zagreba koji dolazi s čak 37 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupit će plivači iz programa Sreća u vodi. Program ovogodišnjeg natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje u subotu 20. svibnja u 11:00 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:30 sati.

U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, svi ste pozvani poduprijeti realizaciju ove ideje koja će unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru.

Za pomoć pri organizaciji natjecanja zaslužni su Grad Zadar, Zadarska županija, Športski centar Višnjik i Hrvatski paraplivački savez.

06. lipanj 2023 10:43