StoryEditorOCM
SportPRIPREME KADETSKE REPREZENTACIJE HRVATSKE U KOŠARCI

U timu igrači Zadra Brala, Matulina i Franov te trener Kuliš!

Piše I. Gjergja
24. lipnja 2017. - 21:31
zadrani

Kadetska košarkaška reprezentacija do 14 godina nalazi se na pripremama u Dubrovniku. Pored izbornika Krešimira Žganeca, kao njegov pomoćnik je Zadranin Stipe Kuliš, dok su među 18 odabranih igrača još trojica igrača Zadra: kapetan reprezentacije Duje Brala te Maksim Matulina i Antonio Franov.

- Rad s mladima je sustavan, a započeo je u HKS-ovom kampu održanom 2016. godine u Biogradu. Tamo smo kod određenog broja kandidata napravili inicijalnu procjenu karakternih, motoričkih i tehničkih sposobnosti. Nakon toga je početkom 2017. uslijedilo okupljanje u Velikoj gdje su kandidati prošli bateriju testova kako bi dobili detaljniji uvid u njihovo trenutno stanje i potencijalne mogućnosti.

Raspolažući svim tim podacima i uz tranzitivno praćenje kandidata kroz sezonu došli smo do ove selekcije koja se okupila u Dubrovniku. U sklopu ovih priprema odigrat ćemo i dvije pripremne utakmice protiv reprezentacije Crne Gore, a naše iduće okupljanje je u osmom mjesecu kad nas čeka nastup na Slovenia ballu, kazao je mladi zadarski stručnjak Stipe Kuliš.

26. travanj 2024 17:54