StoryEditorOCM
SportODLIČAN USPJEH

U Zagrebu na natjecanju za Hrvatski kup, prve medalje za Badmintonski klub Zadar osvojili Marino Marčina i Vito Ivanišević!

Piše Višnjik/Zadarski.hr
6. listopada 2020. - 12:49

Na natjecanju za Hrvatski kup, za Badmintonski klub Zadar koji svoje treninge ima dvaput tjedno u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u Zagrebu su nastupali Marino Marčina i Vito Ivanišević, pod vodstvom trenera Arundeepa Singha. Marčina i Ivanišević igrali su u kategoriji natjecatelja do 17 godina.

– Vito je igrao MS a Marino je igrao i MS i XD. U XD-u Marino je igrao u paru s Nikom Matovinom iz BK-a Koprivnica. Prvi put su igrali skupa kao par, ali pokazali su dosta i u meču za treće mjesto, nakon gubitka prvoga seta, preokrenuli su i osvojili medalju – govori indijac Singh.

U pojedinačnim mečevima Marino i Vito su prvi nastup imali jedan protiv drugoga. Pobijedio je Marčina 2:0. Drugi svoj meč on je igrao protiv Roka Pipunića koji je bio drugi nositelj na turniru i puno je iskusniji. Marčina je pružio dobar otpor, ali Pipunić je bio bolji, potom je i osvojio turnir. Na koncu Marčina je bio sedmi.

image
Višnjik.hr

Ivanišević, koji je nedavno počeo igrati badminton (a inače je tenisač) igrao je u skupini za plasman i poslije nekoliko pobjeda na kraju je bio deveti.

– Za njega je to dobar plasman jer je tek nedavno počeo igrati badminton – ističe Singh.

U klubu su zadovoljni nastupima Marčine i Ivaniševića.

– Iskazali su motivaciju i hrabrost za nadmetanje na državnoj razini. Zbog objektivnih okolnosti premalo je treninga, ali obojica su se uspjela fokusirati na mečeve što je potvrda da imaju potencijal. Predanim pristupom treninzima i natjecanjima oni sasvim sigurno u bliskoj budućnosti mogu do još boljih postignuća – zaključio je trener Arundeep Singh.

image
Badmintonski klub Zadar osvojio prvu medalju pod vodstvom trenera Arundeepa Singha
Višnjik.hr
08. svibanj 2024 15:49