StoryEditorOCM
Sport‘BODULO CUP 2023.‘

U završnici tradicionalnog ljetnog malonogometnog turnira ekipe Lipića i Tiffanya: dugo u noć slavio se mali nogomet uz pjesmu i veselje pobjednika!

Piše Ivica Gjergja
8. srpnja 2023. - 10:13

Da se Puntamika i ‘mali balun‘ tajno i javno ljube ponovno se potvrdilo u petak navečer kada je kod Osnovne škole na Puntamici od poslijepodnevnih pa do sitnih noćnih sati prepuno gledalište na ‘meniju‘ osim malog baluna, imalo dobru zabavu - glazbu i dakako dobar zalogaj i ‘pijaču‘ - ugođaj za ‘prste polizati‘.

U završnici ‘Bodulo cupa‘ svi su uživali, a posebno je oduševio nastup u revijalnom dijelu gdje su nastupili igrači preko 60 godina starosti, nekadašnje vedete nogometa ovog kraja, koji su nastupali na Đilu, Mornarici, danas zaboravljenim igralištima, a i šire.

Njih je izvrsno ‘postrojio‘ Željko Knežević-Lari koji je svakom od njih našao pravo mjesto, tako da su bili ne samo atrakcija nego i velika koheziona snaga turnira.

Nakon odigranih utakmica (ukupno 10) nastupila je svečanost dodjele nagrada, a dodjeljivali su ih Karlo Magaš, Tiho Knežević, Josip Joke Vukoša, Stela Dunić, Freane Fatović.

Posebno emotivan susret bio je Karla Magaša, dečka koji boluje od posebne bolesti, a kojem je Fatović dodjelio priznanje i donaciju, a Karlo je djeci (papalinama) pobjednicima uručio priznanja.

Dugo u noć slavio se mali nogomet uz pjesmu i veselje pobjednika. Ne smijemo zaboraviti ni šank bar - Puntamika koji je slagao ‘spizu nad spizama‘, a tri žene - master šefovi - isticale su se u umijeću spremanja. Za svakog je bilo po nešto i što je organizatoru najbitnije svi su s turnira otišli - zadovoljni.

Bio je to pravi ‘karusel‘ umijeća baratanja malonogometnom loptom. Sve kategorije koje su igrale na turniru, a bile su ukupno 104 ekipe, što je svojevrstan rekord, pa je ovaj turnir i po tome zabilježen kao vodeći i najbolji, dale su maksimum za što su bili dobro nagrađeni aplauzom gledatelja. U mlađem uzrastu istaknuli su se Kruševljani koji su imali i najnavijača Jeru Buljata, a ovaj svojevrstan epitet ‘naj‘ dobio je od ostalih navijača.

- Moram se zahvaliti svima koji su došli na turnir, postali smo rekord po broju ekipa sudionica, a što ćemo gajiti i slijedećih godina. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovako veličanstveno slavi nogomet na Puntamici. Sad na kraju idemo svi feštati, kazao je organizator Frane Fatović.

 

Seniori - Finale:

LIPIĆ - CB TIFFANY 2:1 (0:1)

ZADAR - PUNTAMIKA. Igralište Osnovne škole na Puntamici. Gledatelja više stotina. Sudac: Ladislav Araminčić (Pag).

LIPIĆ: Dragan Župan, Deni Kolega 1, Lovre Kresović, Marko Vukić, Karlo Klarin, Šime Lovretić 1, Luka Vicković. Voditelji: Frane Fatović i Ivan Kovačić.

CB TIFFANY: Paulo Dunić, Tomislav Brkić 1, Ante Renić, Dino Škibola, Filip Anić, Josip Anić. Voditelj: Luka Klarica.

Na kraju dana u seniorskom dijelu natjecanje su ‘začinili‘ igrači Lipića, kojima je ovo treće finale ovog turnira i CB Tiffani, pa možemo slobodno reći njihov budući nasljednik. Mladi Tifanovci su bolje ušli u susret, imali više energije brzine i udaraca na gol. Gosti su u jednoj izvrsnoj akciji preko Tomislava Brkića poveli u prvom dijelu susreta, da bi domaćini preko Šime Lovretića, koji je proglašen za najboljeg igrača seniora, iz daljine topovskim udarcem pogodi gol u 30. minuti.

Samo tri minute kasnije u svojoj dominaciji na terenu, Lipić je zabio još jedan gol. Ovaj put strijelac je bio Deni Kolega.

- Držali smo se dogovora u igri, malo smo se pritajili u početnoj fazi i kada su naši suparnici poveli nismo imali izbora nego svu igru prebaciti u napad, što nam se na kraju i isplatilo. Našim prijateljima na drugoj strani čestitke za fer i korektnu igru, znati ćemo proslaviti pobjedu i prvo mjesto, poručio je igrač Lipića Šime Lovretić, dok je igrač CB Tiffanya Paulo Dunić dodao kako su sve pokušavali, ali ih - nije išlo.

- Iako moram reći, nismo slabo stajali na terenu. Željeli smo pobjedu, ali nije bio naš dan. Lipiću čestitke, kazao je Dunić.

 

Susret za treće mjesto: Solol Bibinje - Pečenjara Topali 2:0.

 

Najbolji u kategoriji seniora:

Prvo mjesto: MNK Lipić pokal i 1800 eura, drugo CB Tiffany pokal i 800 eura, treće mjesto Sokol -Bibinje pokal i 400 eura. Najbolji igrač: Šime Lovretić (Lipić), najbolji strijelac Ante Vrsaljko (Dom Svete Ane) prigodne poklone.

Veterani - Finale:

BIBINJE - VIDAIĆ GRADNJA 3:1

BIBINJE: Mate Bugarija 1, Ivan Žmire, Roko Sikirić 2, Dragan Buterin, Leo Plecić, Goran Burčul.

VIDAIĆ GRADNJA: Mate Vidaić, Marin Kapović, Đulijano Krizman, Jure Sorić 1, Antonio Surać 1.

Dosta dugo se vodila bespoštedna borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena, da bi na kraju dečki iz Bibinja uzeli sve pobjedu i pokal pobjednika u veteranima. Njihovi najbolji igrači Mate Bugarija i Ivan Žmire ne osjećaju pritisak godina, već igraju kao mladci, kao i Mate Vidaić na drugoj strani gdje ga je bio pun teren. Bibinje su zasluženo slavile.

Susret za treće mjesto: Plovanije - Kampo kaštelo na penale 1:3 (1:1)

Najbolji kategoriji veterana: Prvo mjesto Bibinje pokal i 530 eura, drugo Vidaić gradnja pokal i 260 eura, treće Kampo kaštelo pokal i 130 e. Najbolji igrač: Ivan Žmire (Bibinje), strijelac: Jure Sorić (Vidaić gradnja) prigodni pokloni.

Tići -Finale:

SVETI MIHOVIL - KRUŠEVO 1:2

SVETI MIHOVIL: Jakov Županjac, Luka Zupan, Jakov Jerolimov 1, Gabrijel Šimičev, Šime Tadija. Voditelj: Šime Maruna.

KRUŠEVO: Niko Marić 1, Gabrijel Šendula, Bruno Zubčić, Vito Zubčić, Ivano Baričević, Mladen Ćoso 1, Leo Marinković, Roko Klanac, Jakov Jurjević. Voditelj: Mario Šendula.

Isto kao što je grad Obrovac i okolicu nedavo zahvatila poplava usljed jake kiše i padalina, tako je i Kruševo "potopilo" Sveti Mihovil dobrom igrom pobjedom. Dosta dobar otpor su pružili igrači Šime Marune imali u pojedinim trenucima i dominaciju no morali su potpisati kapitulaciju, biti će bolje drugi put. Kruševu i njihovoj pratnji gledateljima sve čestitke.

Susret za treće mjesto: Škabrnja - Zadar 1:9.

Najbolji u kategoriji tića: Prvo mjesto Kruševo, drugo mjesto Sveti Mihovil, treće Zadar. Njabolji igrač Gabrijel Šendula (Kruševo), istrijelac Noa Vinketa (Zadar). Dobili su prigodne poklone i pokale.

Papaline - Finale:

ABECEDA ZELENI - ABECEDA ŽUTI na penale 4:2 (2:2)

ABECEDA ZELENI: Maro Sršen, Roko Prtenjača 2, Tomo Džaja 1, Mikula Zuanović 1, Karlo Jurlina, Marino Jurjević Voditelj: Andrija Pilipović.

ABECEDA ŽUTI: Gabrijel Šaponja, Roko Ćoso 2, Šime Surać, Fran Čaušević 1, Lovre Milošević, Luka Diklan. Voditelj: Nino Novaković.

Dvije ekipe iz istog kluba dogurale su zasluženo do finala, igrali bez pobjednika na kraju susreta te su penali odlučili pobjedu, a ona je pripala Zelenima.

Susret za treće mjesto: Debeljak - Sveti Mihovil 0:2.

Najbolji u kategoriji papalina: Prvo mjestpo Abeceda zeleni, drugo Abeceda žuti, treće Sveti Mihovil. Najbolji igrač: Toma Džaja (Abeceda zeleni), strijelac Dean Vidaković (Sveti Mihovil). Dobili su prigodne poklone i pokale.

Revijalna utakmica igrača preko 60. godina iz Zadraske županije:

BIJELI - PLAVI 0:1

BIJELI: Mladen Mičić, Jole Magaš, Zlatko Valčić, Braco Pantalon, Dragiša Sikirić, Aga Lipotica.

PLAVI: Ivan Legatti - Đenkica, Željko Knežević, Igor Blaslov, Aldo bobanović, Kage Burčul, Viktor Studentić.

Obje ekipe ovog uzrasta (preko 60. godina) bile su prava atrakcija gledateljima. Oni su podjetili na svoje mlade dana baratanja nogometnom loptom kada su diljem županije, a ne samo tu oduševljali svojim igrama. Istina dosta toga je ‘otišlo u vjetar, no neki potezi se ne zaboravljaju. Iznijeta je neka statistika starosti, tako da ‘Bijeli‘ u prosjeku imaju 68, a ‘Plavi‘ 67 godina života.

Dečki bravo, za sve što ste dali nogometu i večeras uveličali ovaj turnir, hvala vam.

02. svibanj 2024 16:24